Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Tim Hecker (CA) | OOO | emcsi

Minden jegy elkelt
2023/04/28
Péntek
19:30 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
álló
elektronika
Tim Hecker
elektronika
emcsi
elektronika
OOO

TELTHÁZ - Tim Hecker (CA) | OOO | emcsi

A kanadai Tim Hecker a 21. század egyik legjelentősebb zeneszerző-producere a kortárs elektronikában, munkáiban az ambient, a drone, a zajzene és az avantgarde metszéspontjait keresi változatosan, nagy érzelmekkel. Legjobb albumai az elmúlt évtizedek legfontosabb alkotásai között szerepelnek, élő fellépésein elképesztő energiákat szabadít fel. A Zene Házába friss, áprilisban megjelenő No Highs című albumával érkezik, az est további fellépői pedig hazai alkotók: OOO és Emcsi.

Tim Hecker Juno-díjas kanadai zeneszerző és zenész, Vancouverben született. Az elmúlt két évtizedben a kortárs elektonikus zene határain belül széles körben készített alkotásokat, amelyeket többek között a Kranky és a 4AD kiadóknál jelentetett meg. Munkáiban a zaj, a disszonancia és a dallam metszéspontjának feltárására összpontosít, elősegítve a zene olyan megközelítését, amely egyszerre fizikai és érzelmi. Munkáit "strukturált ambientként" és "katedrálisok elektronikus zenéjeként" is jellemzik. Diszkográfiája több mint 10 albumot ölel fel, köztük a kritikusok által agyonajnározott Ravedeath 1972, Harmony in Ultraviolet és Virgins című lemezekkel. Hecker szívesen működik közre másokkal (Arca, Daniel Lopatin, Jóhann Jóhannsson), eredeti film- és tévésorozat-zenéket is komponál - legutóbb a BBC The North Water című sorozatához és idén januárban Brandon Cronenberg Infinity Pool című filmjéhez.

A Zene Házába egy vadonatúj anyaggal érkezik, az április 7-én megjelenő No Highs című alkotás afféle ellenpont a jelenleg divatos, tömegtermelésű, hamisan pozitív ambient áradatával szemben. Akár figyelmeztetésnek, akár ígéretnek vesszük, a No Highs beváltja a hozzá fűzött reményeket. Egyfajta anti-nyugtató túlgyógyszerezett korunkban, durva és megfoghatatlan zene. A lemezen megszólal Colin Stetson gyönyörű modális szaxofonja is, a friss darabok pedig mindvégig kerülik a drámaiságot, inkább hullámzanak, mint a fokozásra épülnek.

 

OOO alias Csernovszky Márton olyan zenekarokból lehet ismerős, mint a Deus Ex, a Mordái, a Kinetic Erotic vagy a néhai Best Bad Trip. Tapasztalt jazz-zenészként és multiinstrumentalistaként Csernovszky játékosan keveri akusztikus mintáit a moduláris szintetizátorok fémes hangjaival, kortárs táncelőadásokhoz írt zenéket, de hallhattunk már egy Górecki-hommage-t is komor ambient technóval átszőve a debütáló albumán (Sírversek I-VI, 2019).

Emcsi hangművész, producer. Kompozíciói személyes élményekben gyökereznek. Különböző hangforrásokból származó terepfelvételeket és anyagokat gyűjt és dolgoz fel, köztük elektroakusztikus mintákat, és elektronikát kever meghatározó műveiben. Egyedi és rétegzett textúrákat hoz létre, amelyek szuggesztív és végtelen hangzásvilágot takarnak. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zene és Médiaművészet BA szakán, a Lahmacun Rádió műsorvezetője és az ASS Budapest audio-videó műhely tagja.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft

Teljes árú jegy: 5500 Ft
Early bird (ELFOGYOTT): 4000 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Elmentem a naptárba: