Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Trio in Uno (BRA)

Minden jegy elkelt
2022/09/07
Szerda
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
Jazz
cselló
Pablo Schinke
7 húros gitár
José Ferreira
szaxofon
Giulia Tamanini

Trio in Uno (BRA)

A Trio in Uno a brazil Diego Cardoso (cselló), José Ferreira (7-húros gitár), valamint az olasz Giulia Tamanini (szaxofon) barátságából született 2014-ben. Instrumentális dalaikban, előadásukban a könnyűzenei megközelítést és spontaneitást ötvözik a klasszikus zene kifejezésmódjával, és olyan nagy brazil zeneszerzők zenéjét hangszerelik és tolmácsolják, mint Egberto Gismonti, Sergio Assad, Hermeto Pascoal, Marco Pereira és Radamés Gnattali. Brazil zenei gyökerű modern kamarazene szól ezen az esten tehát, popos, jazzes érintéssel.

Első albumuk Lilas címmel jelent meg 2015 júliusában. Az opusz lelkes fogadtatásra talált mind a közönség, mind a kritikusok körében, legújabb, 2019 májusában megjelent Ipê című albumuk pedig tisztelgés a kortárs brazil zene felé. A lelkes sajtófogadtatás mellé számos rádió- és televíziós műsorba kaptak meghívást, többek között az RFI (Radio France Internationale, Franciaország), Super Radio Brasilia (Brazília), FM Cultura (Brazília), TV Globo (Brazília) adásaiban szerepeltek. 2017-ben nagyzenekari felállás felé is bővítették a projektet, koncerteztek például az Ulbra Kamarazenekarral (Porto Alegre), a Goiania Szimfonikus Zenekarral és a Porto Alegre-i Szimfonikus Zenekarral (OSPA). Olyan neves művészekkel dolgoztak együtt, mint Vincent Segal, Yamandu Costa, Gabriel Grossi, Nicolas Krassik, Marcos Sacramento, Zé Luis Nascimento, Sergio Assad, Marco Pereira, Paulo Bellinati, Cristima Azuma, Daniel Murray. A fellépések mellett a Trio in Uno workshopokat és mesterkurzusokat is tart.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.