Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Ventoscala Sinfonietta: Jancsi és Juliska

Zene a művészetben, művészet a zenében
Minden jegy elkelt
2022/10/15
Szombat
10:30 - 12:00
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

zongora
Dobszay-Meskó Ilona
fuvola
Vámosi-Nagy Zsuzsa
klarinét, basszus klarinét
Csalló Roland
fagott
Korda Nikoletta
ütőhangszerek
Varga Zoltán Mihály
élő illusztráció
Kiskovács Eszter
házigazda, mesélő
Tarr Feri

Ventoscala Sinfonietta: Jancsi és Juliska

Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? A leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló örökérvényű történetet azonban most soha nem látott-hallott módon mutatjuk be! Az Erkel-díjas kortárs zeneszerzőnő, Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés egyik legismertebb magyar képviselője közös mesejátékot írt a gyerekeknek. A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem be is vezeti a gyerekeket a klasszikus zene birodalmába, megmutatja, mi mindenre érdemes figyelni zenehallgatás közben, hogyan mesélnek a hangszerek. Ráadásul egészen egyedülálló módon Kiskovács Eszter rajzművész a koncertet élőben, a zenével párhuzamosan illusztrálja, így nemcsak hallhatjuk, hanem láthatjuk is Jancsi és Juliska történetét. Mindezt a Ventoscala Sinfonietta kiváló művészeinek előadásában, akik segítségével a koncertet követően megadatik a zenére rajzolás lehetősége mindenkinek, aki szívesen maradna még rajzolni kicsit.

Ezen a rendhagyó foglalkozáson a zene segítségével képzelt vidékekre utazunk, aminek csak a képzelet szabhat határt.

 

Zene a művészetben, művészet a zenében

 

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni, cirkusz, rajz, színház, vers és tánc hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A különleges előadásokat követően pedig nemcsak a zenében lesz lehetőség elmélyülni, hanem ezekben a nagyszerű művészeti ágakban is. Várunk tehát mindenkit, aki szeret alkotni, és szívesen kötne maga is örök barátságot a művészetekkel!

 

Ajánlott korosztály: 3-tól 12 éves korig

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 200 Ft

A jegyár tartalmazza a koncertbelépőt, valamint az azt követő foglalkozás díját is.

Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.