world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Veronaki Zenekar: Tündérforgó

Veronaki Zenekar: Tündérforgó

Mesebeli utazás a regék birodalmában – lemezbemutató koncert
Jegyet veszek
2023/02/25
10:30 - 11:45
Koncertterem
Típus:
Családi
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Tarján Veronika “Veronaki”
ütőhangszerek
Mogyoró Kornél
népi fúvós hangszerek
Szokolay “Dongó” Balázs
gitár, buzuki
Szula Miklós
gitár
Gotthard Mihály
basszusgitár
Herr Attila
kórus
Tóth Aladár Zeneiskola kórus

Veronaki Zenekar: Tündérforgó

A Fonogram-díjas Veronaki zenekar újabb izgalmas lemezzel lepi meg a közönséget. A bravúros zenei csoda egy igazán rendkívüli sorsú könyv verseiből született. A Tündérforgó című könyvet 1999-ben adták ki. Írója, a József Attila-díjas költő és írónő, Varga Katalin, akit méltán híres gyermek- és ifjúsági könyveiről ismer az egész ország – többek között a Gőgös Gúnár Gedeon, Mosó Masa mosodája, Én, Te, Ő című könyvek. A könyvből mára sajnos csak pár példány maradt, egy dedikált példány, az írónő unokájánál, Tarján Veronikánál is megtalálható. A megjelenés évében ugyanis a Budapest Sportcsarnokban rendezett karácsonyi vásáron, a könyv szinte összes példánya a tűz martalékává lett. A Tündérforgó lemez dalai a világ legkülönbözőbb tájairól származó regék, mondák, hiedelmekről szóló versek megzenésítései.

A hallgató találkozhat görög-római, skandináv-germán, finnugor, ázsiai és a magyar rege- és mondavilág motívumaival. Gyönyörűek a csodafákról, különleges tojásokról, aranyalmákról, bűbájos rózsákról, táltosokról, regelovakról, sárkányokról és legyőzőikről, s a csodaszarvasokról szóló történetek és dalok. A dalokból kibontakoznak a különböző kultúrák mesevilágának meglepő összefüggései, rokonságuk, de különbözőségük is. A Veronaki remek muzsikusai Mogyoró Kornél vezetésével egy zenei csodát álmodtak meg Varga Katalin egyedülálló világából. A Tündérforgó lemez végig járja a négy évszakot és annak kiemelt, jeles napjait, ünnepeit, természeti sajátosságait. Gyere és forogj a tündérekkel a Veronaki zenekar muzsikájára!

Jegyet veszek

Jegyárak

2 400 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.