Azonnali hívás
Voices of Yemen (ISR / YEM)

Voices of Yemen (ISR / YEM)

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében
Jegyet veszek
2023/09/07
Csütörtök
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
ének, ütőhangszerek, oud
Yair Tzabari
ének, ütőhangszerek
Aviad Yihye
ének, ütőhangszerek
Ravid Kahalani
ének, olajos kanna, ütőhangszerek
Boaz Gadka
basszus
Shanir Ezra Blumenkranz
gitár
Ofer Mizrahi
dobok
Dan Mayo

Voices of Yemen (ISR / YEM)

A VOICES OF YEMEN együttest a jemeni szupergrupból, a Yemen Bluesból ismert Ravid Kahalani hozta létre 2021-ben a Dr. Yigal Ben Shalom által vezetett Kulturális Egyesülettel partnerségben, azzal fő céllal, hogy megőrizzék a jemeni zsidó törzsek misztikus dalait. A VOICES OF YEMEN debütáló albuma, a Judah rituális dalok gondosan válogatott gyűjteménye, amelyet energikus és lelkes énekesekből álló kórus ad elő, akik az ősi örökségükre jellemző, egyedülállóan vad stílusban énekelnek.

A Judah producere és hangszerelője az enigmatikus basszusgitáros, Shanir Ezra Blumenkranz (Yo-Yo Ma, John Zorn, Cyro Baptista) és Ravid Kahalani, de a zenekar tagja a Tatranból, vagy Ester Rada mellől is jól ismert, kiváló dobos, Dan Mayo. A lemez a fülbemászó vokálharmóniákkal, a hagyományos olajkanna erőteljes jemeni ritmusaival, valamint intenzív groove-okkal és gyönyörű szabad hangzásvilággal megtámogatva olyan élményt eredményez, amely ezt az ősi művészeti formát az örömzene és a transzba húzó előadás kalandjává emeli.

A Zsidó Kulturális Fesztivállal közös rendezvény.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Berlin-Budapest Expressz bérlet

 

A Berlin-Budapest Expressz első alkalommal egy nyárindító, kétnapos – döntően – elektronikus zenei fesztivál, ami részben Berlinből, részben Budapestről (részben pedig más helyekről) mutat be műfaji határokon átívelő előadókat, előremutató zenéket. A június 2-i, pénteki nyitónapon az angol Loraine James, a Hyperdub kiadó egyik UK bass sztárja, és az indusztriális techno egyik nagyágyúja, Powell lép színpadra, a június 3-án szombaton pedig Sven Helbig német kortárs zeneszerző első budapesti ősbemutatója lesz, illetve Berlin egyik legizgalmasabb elektronikus zenésze, Grischa Lichtenberger zenél. Mindkét nap ingyenes szabadtéri koncert zárja a programot: pénteken a Németh András–Istvánfi Balázs tradicionális tekerő-duda koncertezik, szombaton Oláh Norbert és Zenekara játszik hagyományos kávéházi cigányzenét.

A Berlin-Budapest Expresszt a Magyar Zene Háza a Digital in Berlin nevű, berlini kulturális szervezőcsapattal közösen rendezi. A hétvége ötlete mögött, bármilyen egyszerűen hangzik is, az áll, hogy kössünk össze – lehetőleg egy klasszikus értelemben vett vonatúttal – két kulturálisan élénk európai fővárost, illetve teremtsünk fórumot műfaji határokon átívelő cseréknek, és innovatív zenei tevékenységek számára.

Az eseményekre napijegy és kombinált bérlet is kapható.

 

Koncertek 

2023.06.02. 19:30 Berlin-Budapest Expressz: Loraine James (UK) | Powell (UK)

2023.06.03. 19:30 Berlin-Budapest Expressz: Sven Helbig w/ Ensemble (D) | Grischa Lichtenberger

Bérletár: 8 000 Ft

Bérletet veszek