Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Wolfgang Voigt (D) – Rückverzauberung | Magamura | CT Kidobó

Minden jegy elkelt
2023/02/10
Péntek
19:00 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
elektronika
Wolfgang Voigt
elektronika
Magamura
DJ
CT Kidobó

SOLD-OUT - Wolfgang Voigt (D) – Rückverzauberung | Magamura | CT Kidobó

Wolfgang Voigt azaz legismertebb művésznevén GAS a kölni minimal techno úttörője. A művész nemcsak zenei producer, és a legismertebb német elektronikus zenei lemezkiadó, a Kompakt társalapítója, de képzőművészként is aktív. Már több mint 25 éve próbálja újrarajzolni a techno és a művészet, a minimal és az ambient közötti határokat, számtalan projekt neve alatt (Mike Ink, Love Inc., Studio1, Freiland, Sog), melyek közül a GAS a legnagyobb hatású. Ezúttal azonban egy saját neve alatt jegyzett projekttel érkezik a Zene Házába, a Rückverzauberung című alkotása a GAS továbbfejlesztése, zeneileg és vizuálisan is. Az esten két hazai előadó, Magamura és CT Kidobó is fellép, előbbi a műsort nyitja a Koncertteremben, utóbbi a programot zárja az Előtérben.

Wolfgang Voigt már azzal beírta volna nevét az elektronikus zene aranykönyvébe, hogy társalapítója volt a nagyhatású Kompakt lemezcégnek, de természetesen ennél is fontosabb életművének az a komoly szelete, amit GAS néven hozott létre. Az ambientes minimal techno legnagyobb alapművei közül több is a nevéhez fűződik – lásd és halld a Zauberberg (1998), a Königforst (1998) és a Pop (2000) című albumokat. A Rückverzauberung című, jó ideje fejlesztgetett, 2021-ben lemezen (Rückverzauberung Exhibition) is kiadott projektje a GAS továbbfejlesztése, amely a redukált technoid és absztrakt-amorf klasszikus hangszerkezetek szokatlan kombinációjával világszerte, messze az elektronikus zenei színtéren túl is elvarázsolta a közönséget. A Rückverzauberunggal Wolfgang Voigt a következő logikus lépést tette meg az absztrakció és az atonális művészeti zene felé. A Rückverzauberung („fordított varázslat”) kifejezés a korábbi projekteknél jobban jelöli Voigt kreatív megközelítését, amely bizonyos zenei hangforrásokat megfoszt eredeti formájuktól vagy jelentésüktől, hogy új esztétikai kontextusba helyezze őket (dekonstrukció). Ez a megközelítés Voigt vizuális művészetében is egyre inkább megjelenik.

Az estet két hazai fellépő, a Magamura duó és CT Kidobó teszi teljessé. Előbbi, azaz a Magamura néven összeálló, önállóan is remek producer-páros Eril Fjord és Laurine Frost kettősének zenéjét saját meghatározásuk szerint a következők jellemzik: konzervatív zenei lázadások, űrverseny inspirálta kraut-buborékok, éteri minimalizmus finoman egyensúlyozott fúziója filmszerű vásznakon. Hosszú idő után lesz újra hallható és látható exkluzív zenei kalandozásuk a Zene Házában. CT Kidobó egy hírhedt budapesti klub biztonsági személyzetéről nevezte el magát, ő az electro hazai donja, aki érzelemgazdag játékával felkeltette már Helena Hauff, DJ Hell, Marcel Dettmann és Laurent Garnier figyelmét is. Nemrég jelent meg egy kiadványa a műfajban igen jelentősnek számító francia Zone kiadónál. Az estére egy különleges ambient szettel készül, amivel a programot zárja Wolfgang Voigt koncertje után az Előtérben.

 

Menetrend:

19:00-19:45 Magamura live
20:00-21:00 Wolfgang Voigt presents Rückverzauberung (Kompakt Records, Astral Industries)
21:00-22:30 CT Kidobó előtér

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 500 Ft

Jegyár: 4500 Ft
Early bird (ELFOGYOTT): 3600 Ft

Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.