world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Workshop Gabriel Dharmooval (CAN)

Workshop Gabriel Dharmooval (CAN)

A képzelet zenei antropológiája-kortárszenei vokális műhelyfoglalkozás
Regisztráció
2023/01/19
18:00 - 19:00
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Különleges programjaink
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív

Jegytípus:
ülő

Workshop Gabriel Dharmooval (CAN)

A vokális mesterkurzus témája az egyéni zenei hagyományok közösségi kompozíciókban való megjelenése. A foglalkozások vezetője Gabriel Dharmoo, kanadai zeneszerző, számos díjjal kitüntetett alkotó és kutató, aki doktori tanulmányait a montreali Concordia egyetemen végezte. Dharmoo a közösségi vokális zenélés specialistája, aki ugyanakkor professzionális előadóként is kiemelkedő. A Magyar Zene Házában megrendezésre kerülő műhelyfoglalkozáson várunk minden olyan énekelni szerető, zenei, éneklési tapasztalattal rendelkező, a zenei felsőoktatásban jelenleg vagy korábban résztvevőket, akik nyitott zenei érdeklődésűek, de nem feltétlenül professzionális énekesek. A mesterkurzus során különféle kreatív gyakorlatok vezetik végig a résztvevőket az egyéni kreativitás felfedezése, a különféle vokális technikák alkalmazása, illetve a közösségi zenei alkotás gyakorlatainak útjain.

A műhelyfoglakozáson, illetve az azt követő koncerten való részvétel meghatározó élmény lehet a professzionális és amatőr énekeseknek egyaránt. Az előadás az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál programjának része.

Partnerek

Regisztráció

Jegyárak

A workshopon való részvétel ingyenes, de reigsztrációhoz kötött.

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A képzelet zenei antropológiája – kortárszenei vokális koncert

A Gabriel Dharmoo szólódarabja, az Anthropologies Imaginires, azaz képzelet zenei antropológiája, egy képzeletbeli törzs vokális rituáléit mutatja be, melyekbe a közönség is bekapcsolódik, közben pedig kivetítőn különféle nagyon komolynak ható, de azért vicces fake anthropológiai elemzések „magyarázzák el”, hogy mi is történik a színpadon. A koncert második felében pedig Dharmoo vezetésével a Soharóza kórus közös improvizációs produkcióját hallhatjuk.

2023/01/19 19:30
Koncertterem

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.