Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Stockholmból ukulelével a könyvtárba

Stockholmból ukulelével a könyvtárba

2023/11/27 | 6 p

I Am Soyuz-koncert

A Felső Tízezer gitárosaként ismert Korándi Dávid szólóprojektje, a Cappuccino projekt avatta fel a pillanatok alatt felhúzott színpadot márciusban egy révülős, kicsit posztapokaliptikus, kicsit kanapés-otthonos hangulatú koncerttel. A sikeren felbuzdulva ősszel kétszer annyi koncerttel készültünk: október 10-én Hó Márton és a Jégkorszak búcsúztatta a nyarat, december 8-án pedig Bozóky Lili, azaz I Am Soyuz hozza az igazi telet Skandináviából.

A kalandvágyó, örökké mozgásban lévő Bozóky Lili Stockholm és Budapest között ingázik ukulelével a hátán, és mind a zenéjének, mind a személyiségének alaphangja a könnyedség. Mi sem szebb példája ennek, mint egy ad-hoc koncert a nevadai Burning Man fesztiválon, csak mert fesztiválos biztosítás járt a bendzsóhoz, és valakinek pont akadt egy szabad színpada. A zenéje, amire ő űrpopként hivatkozik, földönkívüli világba tud repíteni – a könnyed, ukulelére épülő hangzásvilág alatt azonban meghúzódik egy mélyebb réteg is. Ha odafülelünk, meghalljuk a dacosságot a Housewives hegedűjében, vagy a fáradtságot a mögött, hogy „I’ll do better if I must” a Weightless Wavesben. Koncertjein ezt a különleges világot vegyíti meséléssel, megélt anekdotákkal – az ő világának is izgalmas otthont nyújt majd a könyvtár klubtere.

És érdemes lesz továbbra is szemmel tartani a Facebook-csoportunkat is, klubtagoknak és nem-klubtagoknak egyaránt: https://www.facebook.com/groups/zenehazakonyvtar/

Koncertek a könyvtárban #3

Bozoky Felicia Lili énekes-dalszerző egyszemélyes projektje, az I Am Soyuz az utazás és a felfedezés jegyében indult. Lili azóta is szorgalmasan ugrál a világjárás, a zenélés és stockholmi munkája, az orvoslás között. A magyar származású, de Svédországban felnőtt előadó első nagylemeze 2019-ben jelent meg Whipple címmel, különleges hangszereivel – ukulelével, gitárral, melodikával, omnichorddal, bendzsóval és pocket pianoval – alkotja zenéjét, ami a space pop, az akusztikus és szintis hangzás fúziója.

2023/12/08 19:00
Multimédiás Könyvtár & Klub