Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Ukrán menekültek számára indítunk programsorozatot

Ukrán menekültek számára indítunk programsorozatot

2022/04/22 | 5 perc

Három jótékonysági akciót hirdetünk

Művészeti foglalkozásokkal és ingyenes belépőjegyekkel támogatja az orosz-ukrán háború elől hazánkba érkezett menekülteket a Magyar Zene Háza. Az intézmény honlapján 2022. április 22-től támogatói jegyek is vásárolhatóak, a befolyt összeggel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Bike Maffia munkáját segíthetik az adományozók.

„Hiszünk a zene, a közösség gyógyító erejében, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az átmenetileg itt élő ukrán családok, gyermekek számára minőségi zenei és művészeti programokat szervezünk, így az élményen keresztül segíthetünk az átélt trauma feldolgozásában, enyhítésében” -
mondta Szálka Zsuzsanna, a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője.

A Magyar Zene Háza oktatók, szakemberek és előadók bevonásával kezdte meg egy önkéntes segítői rendszer kiépítését a bajba jutottak támogatására, az így létrejövő közösséggel zenei és művészeti foglalkozásokat, workshopokat indítva gyermekek és családok részére a hazánkban működő menekült szálláshelyeken. A program koordinátoraként nagy örömmel várja minden olyan előadóművész, pedagógus, ukrán nyelvtudású tolmács jelentkezését, akik a Ház munkatársaival közösen szívesen részt vennének az események lebonyolításában, vagy előadásukkal, foglalkozásukkal hozzájárulnának a bajba jutottak támogatásához!

A támogatók, önkéntes előadók és tenni akaró szervezők e jelentkezési űrlap kitöltésével regisztrálhatnak.

Az Ukrajnából menekültek számára a Magyar Zene Háza saját programjaira is ingyenes részvételt biztosít. A magyar és európai zene történetét bemutató Hangdimenziók című állandó kiállítást ingyenesen látogathatják az érvényes ukrán útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők a megadott időintervallumokban a látogatói kapacitás erejéig (minden kedden, szerdán és csütörtökön, 12:00 és 15:00 óra között). A kiállításra a regisztrációs igényt űrlap kitöltésével jelezhetik. A szervezők számos koncertre is biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget az arra jogosultaknak, előzetes regisztrációs űrlap kitöltését követően.

Április 22., péntek 10 órától a www.magyarzenehaza.com oldalon támogatói jegyek is elérhetők, melynek megvásárlásával a menekülteket segítő legnagyobb segélyszervezeteket, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Budapest Bike Maffiát támogathatják az online jegyvásárlók. A támogatói jegybevétel támogatástartalmának nettó értékével az ukrán-orosz háború elől menekülők elszállásolását, mindennapi ellátását segítik az adományozók.

A témával kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolunk ezen az email címen: csr@zenehaza.com.

we are announcing 3 charitable activities / прокрутіть вниз, щоб отримати опис також українською

The House of Music Hungary is supporting refugees fleeing the war in Ukraine and Russia with art activities and free tickets. From 22 April 2022, donation tickets can also be purchased on the official website. Proceeds will go to the Hungarian Interchurch Aid and the Budapest Bike Maffia.