Azonnali hívás
Bourbon Ensemble – Barokk karácsony

Bourbon Ensemble – Barokk karácsony

Mesélj nekem, Daphné! – Erdei lények világa Purcell, Vivaldi és Couperin művein keresztül
Jegyet veszek
2022/12/18
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
művészeti vezető, barokk furulyák, barokk oboa
Manuela Maria Mitterer (AT)
barokk hegedű
Robin Peter Müller (D)
viola da gamba
Amarilis Dueñas (E)
teorba
Fernando Olivas
csembaló
Magdalena Hasibeder (AT)
Zeneszerző: Henry Purcell
Symphony while the swans come forward
Zeneszerző: Francois Couperin
Le rossignol en amour
Zeneszerző: Jacob van Eyck
Doen Daphne d'over schoone Maeght
Zeneszerző: Gill Farnaby
Tell me Daphne
Zeneszerző: Antonio Vivaldi
Il gardellino
Zeneszerző: Jean de Cambefort & Jean-Baptiste Boësset
from the Ballet Royale de la Nuict: Ouverture & Entrées
Zeneszerző: Henry Purcell
Music for a while, Dance for the Fairies, Dance for the followers of the night, Hornpipe
Zeneszerző: Francois Couperin
L’apotheose de Corelli

Bourbon Ensemble – Barokk karácsony

A 'Mesélj nekem, Daphné' című műsor a barokk álarcok koncepciója alapján készült: a különböző dallamok és témák olyan hangulatot teremtenek, amely a közönséget egy új zenei világba repíti. A BOURBON együttes a barokk mitológiai helyszíneibe vezeti a hallgatóságot. Daphné, a nimfa, akinek babérfává kellett átalakulnia, hogy megmeneküljön Apollóntól, a barokk számos kompozíciójának fő ihletője. Ugyanúgy mint Farnaby vagy van Eyck egy-egy kompozíciója, a hangversenyen elhangzó program is egy zenei erdőt fest a nimfa köré. Daphné mellett Antonio Vivaldi fülemüléje énekel csodálatos hangján, purcelli hattyúk úsznak el mellettük, és mindeközben Boësset Éjszakai szimfóniája is hallható. A Francois Couperin által komponált 'L'apotheose de Corelli' című trió-szonáta által a Parnasse-hegyre érkezünk, ahol maga Apolló, a zene és a művészetek istene lakik.

A BOURBON együttes a zsenialitást, a virtuozitást és a tudást ötvözi. Mindhárom pillér egyesül minden szólistában, aki tagja ennek a fiatal együttesnek. A művészeti vezető, Manuela Maria Mitterer, a megfelelő hangzás megteremtésének határait feszegeti, az aktualitásokra fókuszáló műsorokat hoz létre, miközben elengedhetetlenül figyel a zenei és történelmi megalapozottságra. A BOURBON jellege a sokoldalúságban és mély elhivatottságban rejlik. 2019-ben az együttes a Dresdner Musikfestspiele-en debütált.

Fotó kredit: Robin Müller

Jegyet veszek

Jegyárak

4 000 Ft
Elmentem a naptárba:

Manuela Maria Mitterer (Bourbon Ensemble)-interjú

A Meséld el, Daphné című, a Zene Házában december 18-án látható karácsonyi műsor a barokk masque koncepciójára épül: különféle dallamok és témák teremtenek olyan atmoszférát, amely gyönyörködteti és merőben új zenei világba repíti a hallgatót. A briliáns virtuozitással és impozáns történeti tudással felfegyverkezett Bourbon Ensemble a barokk mitológia különleges helyszíneiben merül el. Az együttes művészeti vezetője, Manuela Maria Mitterer mesélt a programról.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.