Azonnali hívás
DOME_LIVE 011 – Hemispheres Berlin-Budapest #1

DOME_LIVE 011 – Hemispheres Berlin-Budapest #1

A berlini Művészeti Egyetem (UdK) hangművészeti mesterprogram (Sound Studies and Sonic Arts) hallgatói által a Hangdómra készített munkák bemutatója a Spatial Sound Institute-tal együttműködésben
Jegyet veszek
2023/03/28
Kedd
21:00 - 23:00
Hangdóm
Típus:
Ismeretterjesztés
Különleges programjaink
Programsorozat
Műfaj:
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

DOME_LIVE 011 – Hemispheres Berlin-Budapest #1

A Magyar Zene Háza egyik fő missziója a zenepedagógia, amit a saját zeneped osztályának munkájába fektetett energiákon túl különböző oktatási intézmények bevonásával igyekszik még hatékonyabbá tenni. Erre ékes példa a Hangdómba és a Kreatív Hangtérbe rendszeres jelleggel szervezett tanórák a Zeneakadémia növendékei számára. Ezen kezdeményezéseket most nemzetközi alapokra helyezzük azáltal, hogy a Hangdómba a berlini művészeti egyetem (Universität der Künste) hangművészeti mesterprogramjának (Sound Studies and Sonic Arts) diákjait hívjuk meg, hogy egy tíznapos rezidenciaprogram keretében készítsenek térhangzásos műveket a ház félgömb formájú sokcsatornás rendszerére.

A program másik partnere az Art Quartet Budapest részét képező, nemrég megújult Syndicate of Sound and Space (SSS), amely 4D Sound-os software-ének köszönhetően egyik úttörője a bő egy évtizede indult térhangzásos fejlesztések új hullámának. Az SSS művészeti és spirituális szakembereket köt össze, akik a hangmolekulák rendszerének bővítésével kutatják – nagy szó, de igaz! – a létezés természetét. A diákok a berlini egyetem tantervének keretében előkészítik a műveket, a Syndicate of Sound and Space-ben kidolgozzák, a Hangdómra adaptálják és a program végén, a DOME_LIVE sorozat keretében március 28-án be is mutatják azokat a Magyar Zene Házában. A munkafolyamatok alatt a Zeneakadémia diákjai találkoznak a berlini diákokkal, megosztják tapasztalataikat és bemutatják egymásnak a Hangdómra szabott darabjaikat. Berlin közismerten a hangművészet központi laboratóriuma, ahol kivételes lehetőségei vannak az ott tanuló, illetve alkotó szakembereknek. Az a hízelgő tény, hogy a berlini alkotók kiváltképp motiváltak abban, hogy az Universität der Künste támogatásával a Hangdóm rendszerére darabokat készítsenek, azt sugallja, hogy az efféle együttműködéseknek köszönhetően Budapest egyre fontosabb városként kerülhet fel a nemzetközi hangművészetn térképére.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Magyar Zene Háza DOME_LIVE című programsorozata minden hónapban egy estét dedikál új audiovizuális előadások bemutatására. Az esték alkalmával többnyire vizuális anyaggal kiegészült élő hangszeres vagy elektroakusztikus koncerteket vagy pedig ide készített tartalmak premier vetítését láthatja a közönség.

2022/04/06 - 2023/05/30