Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Egy 'haláli jó' dallam nyomában

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Jegyet veszek
2023/01/13
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

Egy 'haláli jó' dallam nyomában

A Dies irae... szekvencia az utolsó ítéletről szóló szöveg, a rekviem kötelező része, amely évszázadokon keresztül megmozgatta a zeneszerzők fantáziáját. Az ismert gregorián dallamnak számtalan feldolgozása született, napjainkig is készülnek ilyen rekviemek. A sorozat első alkalmával megismerkedünk az eredeti dallammal, és rátekintünk a történetére, arra, hogy milyen népszerű művekben bukkan fel. Az interaktív előadáson éneklés, zenehallgatás és közös kvízjáték segíti a témában való elmélyülést. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

HANGADÓ SENIOR

 

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. 

Jegyet veszek

Jegyárak

1 500 Ft
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.