Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Egy romantikus német szerelmi háromszög

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2022/12/09
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Zenepedagógia
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

Egy romantikus német szerelmi háromszög

Robert Schumann a német romantika korának egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, zenei szakírója és zongoraművésze volt. Felesége Clara Wieck, akivel házasságuk története a kor leányregényibe illő fordulatokkal kecsegtetett. Már eddig is izgalmas a téma, de ezt fűszerezi még Johannes Brahms személye, aki a páros férfi tagjának barátsággal és szakmai elismeréssel adózott és élete végéig - hol titkon, hol nyíltan - rajongott Claraért. Schumann korai halála mit sem változtatott ezen. A sorozat hatodik alkalmával ismét dalra is fakadhatunk, hiszen ki ne ismerné Brahms bölcsődalát? Zenehallgatással és kvízjátékkal fűszerezve álmélkodhatunk három csodálatos ember és művész sajátos kapcsolatán.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

HANGADÓ SENIOR

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Hatodik alkalommal a zenetörténet híres romantikus szerelmi háromszögére pillantunk rá: Robert Schumann és felesége, Clara akiért olthatatlan szerelemmel rajongott Johannes Brahms. Így szólt a fáma, de vajon valóban így igaz?

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 200 Ft
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.