Azonnali hívás
Gyárfás Attila: Minimal Distance – szóló lemezbemutató koncert

Gyárfás Attila: Minimal Distance – szóló lemezbemutató koncert

Minden jegy elkelt
2022/11/17
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
dobfelszerelés, gong szintetizátor
Gyárfás Attila
moderátor
Pándi Balázs

Gyárfás Attila: Minimal Distance – szóló lemezbemutató koncert

Gyárfás Attila dobos és zeneszerző érdeklődésének középpontjában a szabad improvizáción alapuló játékmód és a dobfelszerelés rendhagyó megszólaltatásából adódó hangzások felkutatása áll. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob művésztanára, játéka több, mint 20 lemezen hallható. Jelenleg is számos formációban zenél, melyek jellemzően nemzetközi zenekarok, mint az Identified Flying Object, vagy a Filippo Vignato Trio, de a Budapest Modern Jazz Collective-nek és az Ávéd János Triónak is tagja. Eddigi pályafutása során számos szóló koncertet adott – többek között New Yorkban, Milánóban és Vicenzában. Zenekarvezetőként két lemezt készített (2018-ban Cloud Factory, 2020-ban Randomity címmel), és a Minimal Distance című, Hunnia Records gondozásában, vinyl lemezen megjelenő albumának alternatív interpretációját először a Magyar Zene Házában hallhatja a közönség.

Gyárfás Attila így mesél a lemez készítéséről: „A Minimal Distance mögötti fő gondolat az volt, hogy megpróbáljam közelebb hozni a hallgatót ahhoz a forráshoz, ahonnan úgy hiszem, hogy fakad a zene. A felvételek készítése során előre megtervezett kompozíciós ötletek követése helyett leginkább az intuíciómra hagyatkoztam, azonban azt a tényt sem próbáltam elrejteni, hogy ezeket a hangokat egy emberi lény keltette, aki a saját memóriáját és ízlését használja a zene létrehozásakor. Fontos volt számomra, hogy jelen legyek minden fázisnál, ami az album hangzásának és vizuális megjelenésének kialakítását kísérte, annak érdekében, hogy valami igazán tiszta és őszinte dolog születhessen.”

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba:

Interjú a Tabula Rasa-koncertsorozat szerkesztőivel, Gyárfás Attilával és Halmos Andrással

A Magyar Zene Háza rengeteg programsorozata között is teljesen egyedi az improvizációra, kísérletezésre épülő, beszédes című Tabula Rasa-széria, amelynek lényegéről annak két szerkesztője, két dobos, Gyárfás Attila, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob művésztanára és Halmos András, a Zene Háza koncertprogram vezetője mesél a két őszi Tabula Rasa-esemény – az október 25-i Tabula Rasa #2 – Kurátor: Pozsár Máté, és november 29-i Tabula Rasa #3 – Kurátor: Jozef Dumoulin – előtt.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.