Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

„Hajnalban indultunk...” Sebő Ferenc történetei

Kurátori hétvége – Sebő Ferenc
Minden jegy elkelt
2022/10/02
Vasárnap
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

hegedű
Székely Levente
ének
Soós Réka
bolgár tambura
Perger László
tárogató, kaval, csellótambura
Barvich Iván
ének, gitár
Sebő Ferenc
duda
Istvánfi Balázs
tekerő
Németh András
nagybőgő
Lelkes András
brácsa, kontra
Mester László
ének
Tímár Sára

„Hajnalban indultunk...” Sebő Ferenc történetei

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Vasárnapi koncertünkön gyűjtőútjaira kísérhetjük el Sebőt a táncházmozgalom kezdeteihez. A koncerten Sebő Ferenc elmesélésében elevenednek meg utazásainak anekdotái, a népzenegyűjtés örömei, nehézségei.

Vendégségben Bársony Mihálynál, Kovács Tivadarnál, Ádám Istvánnál, Karsai Zsigmondnál. Sebő Ferenc a táncházmozgalom úttörője számtalanszor vette a nyakába a Kárpát-medence poros útjait, legtöbbször Halmos Bélával, elválaszthatatlan zenésztársával kiegészülve. A legendás gyűjtőutakon született anekdoták nyomán mi is ellátogathatunk Méhkerékre, Székre, Lőrincrévére, a táncházmozgalmat meghatározó gyűjtések helyszínére, a revival számára emblematikus falvakba. A rég eltávozott, de a hangfelvételeken tovább élő mesterek énekeit, dallamait a hazai revival kiváló muzsikusai, Székely Levente, Mester László, Lelkes András, Németh András, Istvánfi Balázs keltik életre, de természetesen a Sebő együttes játéka is segít keretbe foglalni Sebő Ferenc gyűjtőútjainak szellemes, néha szomorkás, de mindig és mindenek felett tanulságos történeteit.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Házában két különleges koncertből álló kurátori hétvége lesz, Sebő Ferenc életművével a fókuszban. Október 1-jén a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két kiváló bolgár népzenész vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel lép színpadra, másnap pedig gyűjtőútjaira kísérhetjük el az idén 75 éves Sebő Ferencet.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.