Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Himnuszok az Éjszakához – Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Pszichedelikus kóruskoncert
Minden jegy elkelt
2023/03/25
Szombat
21:00 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

Jegytípus:
ülő
Új Liszt Ferenc Kamarakórus
karnagy
Nemes László Norbert
____________________
Dohnányi Vonósnégyes:
hegedű
Dóczi Áron
hegedű
Pintér Dávid
brácsa
Tornyai Péter
cselló
Mód Orsolya
____________________
zongora
Novák Anikó
Bartók
4. vonósnégyes, III. tétel
Ligeti
Éjszaka (Weöres Sándor versére)
Eric Whitacre
Enjoy the Silence
Eric Whitacre
Water Night
Bartók
Szabadban: IV. Az éjszaka zenéje
Ēriks Ešenvalds
Stars
Ēriks Ešenvalds
Northern Lights
Varga Judit
The Night
Ola Gjeilo
Dark Night of the Soul

Himnuszok az Éjszakához – Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus Himnuszok az Éjszakához című hangversenye dinamikus műsort ígér, amely sok felfedezést kínál a hallgatóknak. Az újszerű kórushangzás, a hangszerek kombinációja az emberi hanggal (hangolt üvegpoharak, zongora, vonósnégyes), valamint a művekben használt progresszív effektusok szokatlanok, de egyben igen izgalmasak is. A koncert műsora az éjszaka tematikája köré épül. A program alcíme – pszichedelikus kóruskoncert – elég gyakori jelző a pop és rock világában, és egyfajta transz-állapotot feltételez, amit asszociálhatunk az éjszakával, a csenddel, az álmokkal vagy akár a tudatalattival. A zenehallgatást a művek befogadását segítő vetítés kíséri majd, a kórus-darabokat pedig megelőzi illetve megszakítja a vonósnégyes és a zongora az „éjszaka darabjaival”, segítve a hangulat elmélyítését. A koncert záródarabja, Ola Gjeilo műve Keresztes Szent János szövegére, egyesíti a kórust, a vonósnégyest és a zongorát. Az éjszaka Gjeilo művének vonatkozásban egyenlő a lélek tisztulásával.

Fennállásának tizenkét éve alatt az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Zeneakadémia rezidens kórusa, a budapesti koncertélet egyik vezető együttesévé vált. Az énekesek között akadnak volt és jelenlegi zeneakadémisták, de olyan képzett és tapasztalt kórusénekesek is, akik a kórusénekléssel műkedvelőként foglalkoznak. A kamarakórus önálló hangversenyein az alapító karnagy, Erdei Péter és a jelenlegi művészeti vezető Nemes László Norbert mellett rendszeresen énekel jeles vendégkarnagyok irányításával. Az elmúlt években olyan művészek dolgoztak a kórussal, mint Fischer Ádám, Keller András, Riccardo Muti, Grete Helgerød, Jennifer Tham, Hamar Zsolt, Joy Hill, Máté Balázs, Benjamin Bayl, Ko Matsushita, Rácz Zoltán, Eric Whitacre. Ezek a nemzetközi hírű muzsikusok igen fontos szerepet töltenek be az együttes művészi teljesítményének és repertoárjának gazdagításában. A kórus rendszeresen fellép az ország vezető zenekaraival: Concerto Budapest, Óbudai Danubia Zenekar, Aura Musicale együttes, Ábrahám Consort, Liszt Ferenc Kamarazenekar. Az együttes a 'klasszikus' kórusrepertoár mellett a modern kórusirodalom ritkábban hallható és nehezebben megközelíthető alkotásait is rendszeresen műsorra tűzi, valamint számos új kórusmű bemutatása fűződik az Új Liszt Ferenc Kamarakórus nevéhez.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Himnuszok az Éjszakához című Új Liszt Ferenc Kamarakórus-koncert március 25-én

Himnuszok az Éjszakához címmel az Új Liszt Ferenc Kamarakórus ad koncertet március 25-én – stílszerűen kései kezdéssel – este kilenctől, a Magyar Zene Házában. A különleges programról és az est folyamán megszólaló művekről Nemes László Norbert karnagyot, a kórus művészeti vezetőjét kérdeztük.