Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Nekünk írták a dalt! - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig

A Magyar Zene Háza időszaki kiállítása
Jegyet veszek
Időszaki kiállítótér
Típus:
Kiállítás
Műfaj:
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Nekünk írták a dalt! - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig

A Nekünk írták a dalt! – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat nyolc tematikus térben mesél játékosan, izgalmasan a hazai popzene legendáiról. Meglepő technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedén át társadalmi, politikai és szociológiai kitekintéssel, közel ezer négyzetméteren.
 


Kedves látogató!

Nekünk írták a dalt! - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című időszaki, interaktív kiállítás időpontjaira a jegyek – főképp a hétvégi idősávokban – nagyon gyorsan fogynak. Kérjük, hogy lehetőség szerint előre váltsák meg a belépőiket, mert elképzelhető, hogy a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. A hétvégi idősávokban csak akkor induljanak el megtekinteni a kiállítást, ha előre megvásárolták belépőjüket!

A magyar popzene minden nemzedék életében jelen van. A Zene Háza 2023 január 22-én nyílt időszaki kiállítása igazi időutazást ígér egy olyan korba, ami minden bizonnyal sokaknak ismerős, talán nosztalgikus, de mindenképpen megkerülhetetlen.

A Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című időszaki kiállítás a Zene Házához híven izgalmas technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedén át társadalmi, politikai és szociológiai kitekintéssel. A hagyományos kiállítási eszközök mellett az időszaki kiállítótérben fellelhetőek olyan kreatív, interaktív megoldások, melyek játékosan vonják be a látogatókat a felfedezésbe.

A 900 négyzetméteren helyet kapó kiállítás 8 tematikus blokkra bontva ad betekintést a korszak mindennapjaiba. A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak legkiemelkedőbb előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire és legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 200 Ft

The Ticket Price from 2023.05.01 3200 Ft.

Elmentem a naptárba:

 

Időszaki kiállításhoz kapcsolódó programok 

LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK

 

A Magyar Zene Házában található időszaki kiállítást érvényes jeggyel lehet megtekinteni, a beengedés 30 perces idősávokban történik. A kiállítás egy óra alatt tekinthető meg. A belépőt előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében. A kiállítási élmény érdekében egy időben maximum 30 fő kezdheti meg a kiállítást.

 

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS NYITVATARTÁSA

 

Hétfő: zárva (Minden hónap első keddjén is zárva)
Kedd, Szerda, Csütörtök, Szombat, Vasárnap: 10-18 óráig
Pénztárzárás és utolsó belépés a kiállításra: 16.15
Péntek: 10-20 óráig
Pénztárzárás és utolsó belépés a kiállításra: 17.45

Az időszaki kiállítás 2024.02.04-ig tekinthető meg. 

A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni. A kiállítás péntek kivételével 18:00-kor zár, a jegykiadás és belépés utolsó időpontja 16:15. Pénteken hosszított nyitvatartással a kiállítás 20:00 óráig látogatható, a jegykiadás és belépés utolsó időpontja 17:45. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor. Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes a látogatás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál.

Időszaki Shop

Újabb attrakcióval bővültünk

 „Nekünk írták a dalt!" című tárlat a korszak legkiemelkedőbb előadóit, zenekarait, emblematikus slágereit és legfontosabb poptörténeti eseményeit mutatja be

Ha elsőként szeretnél értesülni az időszaki kiállítás híreiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

iratkozz fel
hírlevelünkre!