world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
János-passió másként: A PODIUM Esslingen produkciója

János-passió másként: A PODIUM Esslingen produkciója

Jegyet veszek
2023/04/01
18:30 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
tenor
Benedikt Kristjánsson
csembaló, orgona
Elina Albach
ütőhangszerek
Philipp Lamprecht

János-passió másként: A PODIUM Esslingen produkciója

Egy ikonikus mű kortárs adaptációját kínálja a Magyar Zene Háza nagyböjti programja: Bach János-passiójának új feldolgozása rendhagyó és mégis tiszteletben tartja a kiindulópontként szolgáló darabot. Az eredmény egy intenzív és magával ragadó élmény, kamarazenei formában tálalva. Az izlandi tenor, Benedikt Kristjánsson az evangélium alapján tárja elénk a történetet, miközben a szereplők megszólaltatását is magára vállalja, míg a zenekari szólamokat Elina Albach csembalón és orgonán, Philipp Lamprecht pedig ütőhangszereken hívja életre.

 

Mentrend 

18:30 - 19:10 A korálok betanulása 

19:30 - 21:00 Koncert 

 

Eredeti liturgikus közegéből kiszakítva is felkavaróan hat Bach mind közül legdrámaibb mesterműve, amelynek előadása makulátlan technikát és élénk kommunikációs készséget is feltételez. Elsöprő érzelmi erejét nem kis részben annak köszönheti, hogy nem csak, sőt elsősorban nem a túlvilági szférára irányítja a figyelmet, hanem közvetlen és mélységesen emberi marad. Megállíthatatlanul hömpölyögnek az események, miközben egyre növekedik a feszültség, és a hallgató észre sem veszi, máris a történet kellős közepében találja magát. Ezúttal szó szerint: jelen produkcióból a közönség vállalkozó szellemű tagjai is kivehetik a részüket, hiszen a Bach korában bevett hagyományhoz híven a korálok (népének-harmonizálások) eléneklésében a zenészek a hallgatóság közreműködésére is számítanak.

 

 

 

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

4 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.