Azonnali hívás
Kráter – Simon Márton és iamyank Pilinszky-estje

Kráter – Simon Márton és iamyank Pilinszky-estje

Minden jegy elkelt
2022/11/27
18:00 - 19:30
Előadóterem
Típus:
Különleges programjaink
Műfaj:
Slam poetry
Költészet
zeneszerző
iamyank
slammer
Simon Márton

Kráter – Simon Márton és iamyank Pilinszky-estje

Simon Márton és iamyank közös estje, amely Pilinszky János költészete előtt tiszteleg. Simon Márton költő, műfordító, slammer, négy verseskötete jelent meg (Dalok a magasföldszintről, Polaroidok, Rókák esküvője, Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni).

Iamyank zeneszerző, producer munkáinak jellegzetessége elsősorban a semmibe révedő, pozitív melankóliába süppedő hangulat és a néhol barátságos, néhol hűvös zenei szövetek összessége. Az utóbbi években a klasszikus zenei hagyományok és konceptuális ambient felfogás közös nevezőit kutatja. Simon Mártonnal közös fellépéseik során bátrabb, határozottabb mozzanatokkal igyekszik önmaga és a kiszámíthatóság kontrasztjaként funkcionálni.

Simon Márton így fogalmaz a műsorral kapcsolatban: „Egyfelől van a megingathatatlan tény, hogy Pilinszky János életműve a 20. századi magyar líra egyik csúcsa. Másfelől azt sem tagadhatjuk, hogy ez az életmű „nehéz hegy”, olyan dolgokban kell hinni hozzá, amikben nehéz, olyan figyelem kell hozzá, ami legtöbbször hiányzik. Megközelíteni is feladat. Nem könnyű sétákra való terep. Ezen az estén iamyank és én megkíséreljük a kapcsolatfelvételt ezzel az életművel, ráhangolódunk a benne remegő zúgásra, csendre, feketeségre és persze a fényre is. Utazásra indulunk egy elektronikus zenéből és szavakból épülő térben. Értelmezünk, viszonyulunk. Próbálkozunk. Innen a 21. századból, ami már egy másik világ, talán csak a mélye, az alja ugyanaz. Oda tartunk. Meglátjuk.”

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Pilinszky János-est – zene és költészet inspiráló találkozása

A Magyar Zene Háza és a Kertész Imre Intézet közös rendezvénye. Az esten a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatának keretében meghirdetett, Pilinszky Másként című zenei pályázat díjazott alkotásaiból szólal meg válogatás, de fellép a Pilinszky János-életművel szintén szoros zenei viszonyt ápoló Földes László Hobo, és a Pilinszky-verseket egészen meglepő zeneiséggel megfogó Minka is. Az est házigazdája Novák Péter.

2022/11/27 19:30
Koncertterem

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.