Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Lukácsházi Győző emléknap

Regisztráció és jegy
2023/02/04
Szombat
11:45 - 15:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
előadó
Tarr Ferenc
előadó
Tápai Dóra

Lukácsházi Győző emléknap

Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés egyik legismertebb és legelismertebb hazai képviselője, - a BonBon Matiné alapítója, a Bartók Rádió gyerekműsorainak szerkesztője, a Szegedi Szimfonikus Zenekar korábbi igazgatója, - 2022. nyarán, idő előtt hagyott itt minket. Az ő emlékére a Magyar Zene Háza az aznapi családi koncertünkhöz kapcsolódóan szakmai programot rendez, ahol a magyar koncertpedagógia helyzetét, jó gyakorlatait igyekszik áttekinteni.

 

Program

 

10.30 – 11.20: BonBon Matiné „Állati zenék” című koncertje
11.45 – 14.00 Szakmai program
             11.45 - 11.50: Vezetői köszöntő
              11.50 – 12.10: Tarr Ferenc: „Koncertpedagógiai körkép – Mit jelent a koncertpedagógia ma Magyarországon?”
              12.10 – 12.40: Tápai Dóra, a Magyar Zene Háza zenepedagógusának módszertani bemutatója
              12.40 – 13.00: Műhelymunka felvezetése
              13.00 – 13.45: Ebédszünet
              13.45 – 14.30: Műhelymunka Játékok, módszerek kidolgozása 5-8. osztályosoknak, egy-egy klasszikus zeneműhöz kapcsolódóan
              14.30 – 15.15: Módszertani bemutatók A szakmai nap végeztével, a kidolgozott módszertani játékokat, feladatokat írásba foglaljuk és a résztvevők számára utólag kiküldjük
              15.15 – 15.25: Zárás, elköszönés
15.45: A Magyar Zene Háza Hangdóm programjának megtekintése

A fenti programon való részvétel feltétele az előzetes regisztráció, melynek díja: 4500 Ft. Ez tartalmazza a koncert díját, a szakmai programon való részvételt, valamint a Hangdóm programjának megtekintését is. Regisztrációja a részvételi díj megfizetésével válik véglegessé.

Regisztráció és jegy

Jegyárak

4 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Lukácsházi Győző emléknap

Sokan gondolják, hogy a komolyzene komoly. Pedig egyáltalán nem az! A legtöbben nem is tudják, hogy a legnagyobb zeneszerzők is mennyi játékot, humort csempésztek darabjaikba. A BonBon Matiné műsora a leghíresebb zeneszerzők leghíresebb műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja hány és miféle állatok inspiráltak. A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek – és felnőtteknek egyaránt – a klasszikus zene világába. A műsorban olyan klasszikus szerzőktől hallhatnak darabokat, mint Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Rimszkij-Korszakov, vagy Honegger. A zenei élményeket sok játék, sőt élő illusztráció is kiegészíti, melyek segítenek a gyerekeknek eligazodni ebben a zenei állatkertben.

2023/02/04 10:30
Koncertterem

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.