Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Mesterkurzus Petar Ralchevvel

Regisztrálok
2022/10/04
Kedd
16:00 - 18:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Ismeretterjesztés
Különleges programjaink
Műfaj:
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

harmonika
Petar Ralchev

Mesterkurzus Petar Ralchevvel

Petar Ralchev a világ egyik legkiválóbb hagyományos harmonikaművésze, játékát műfaji sokoldalúság, sokszor elképesztő virtuozitás, mély zeneiség jellemzi. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy első, hivatásos harmonikásoknak szóló többnapos mesterkurzusát a Magyar Zene Házában rendezhetjük meg. A kurzus utolsó alkalma október 4-én délután a közönség számára nyilvános, így a tanítás és tanulás folyamatát figyelemmel követhetik azok, akik kíváncsiak arra, hogyan osztja meg tudását kollégáival a hagyományos harmonikajáték egyik legnagyobb mestere.

Regisztrálok

Jegyárak

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Elmentem a naptárba:

Antik versek a régi időkből, a Balkánról eredő zene hangszövetében

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Háza az idén 75 esztendős Sebő Ferencet köszönti két különleges koncertből álló kurátori hétvégéjével. Október 1-én, szombaton, a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két különleges vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel, a bolgár zene két nagyágyújával lép színpadra.

2022/10/01 19:30
Koncertterem

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Házában két különleges koncertből álló kurátori hétvége lesz, Sebő Ferenc életművével a fókuszban. Október 1-jén a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két kiváló bolgár népzenész vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel lép színpadra, másnap pedig gyűjtőútjaira kísérhetjük el az idén 75 éves Sebő Ferencet.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.