Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Romantikus és virtuóz

Győri Noémi, Madaras Gergely és Alexander Ullmann lemezbemutató koncertje Doppler és Kuhlau műveivel
Minden jegy elkelt
2022/11/26
Szombat
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
fuvola
Győri Noémi
fuvola
Madaras Gergely
zongora
Alexander Ullmann (GB)
moderátor
Csepelyi Adrienn

Romantikus és virtuóz

Amilyen nagy becsben tartják a Doppler fivérek vagy Friedrich Kuhlau műveit a fuvolisták, annyira kevéssé ismeri hármójuk nevét a nagyközönség – méltatlan módon. A fuvola irodalmában nagyjából olyan jelentős szerepet töltenek be, mint például Paganini vagy Sarasate a hegedűsök számára. Győri Noémi, Madaras Gergely és Alexander Ullman idén megjelent lemeze hatalmas lépés annak érdekében, hogy ez a három, jelenleg mellőzött zeneszerző részesüljön az őket megillető elismerésben, méghozzá fuvolista körökön kívül is.

 

Aki már hallotta a lemezt, az is biztos lehet benne, hogy a fuvolista páros és zongorista partnerük harmonikus, kifinomult, árnyalat- és karaktergazdag örömzenélését élőben is érdemes lesz megtapasztalni, amikor bemutatják új albumukat a Zene Házában. Eleven és virtuóz, lírai és áradó szakaszok követik egymást a kiválasztott művekben, ami egyszerre részesíti kellemes pihenésben és invitálja intenzív érzelmi utazásra a hallgatót. Karl és Franz Doppler, azaz Doppler Károly és Ferenc a mai Lviv városában született, zenész családban. Mindketten fontos pozíciókat szereztek Budapesten, majd német nyelvterületre távoztak. A Nemzeti Színház zenekarának szolgálatában töltött éveiket le sem tagadhatnák: darabjaikban egyre-másra bukkannak fel az éneklő frázisok és mesterien operaízű gesztusok. A dán származású Kuhlau elsősorban Beethoven barátjaként és zongoristaként híresült el, munkássága azonban korántsem korlátozódik a billentyűk világára, élete elejétől végéig a fuvola is kiemelkedő helyet foglal el alkotásaiban.

 

A koncerten a művészekkel Csepelyi Adrienn újságíró fog beszélgetni.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 000 Ft
Elmentem a naptárba: