Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Szereti ön Wagnert?

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2022/11/25
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

Szereti ön Wagnert?

Richard Wagner a német romantika korszakának újító, forradalmi és jelentősen megosztó személyisége volt. Forradalmi újításait az általa megálmodott zenedrámákban színpadra állította és óriási sikerek és jelentős kudarcok érték. Új iskolát teremtett, Liszt Ferenc és Erkel Ferenc is csodálta műveit, és merítettek Wágner ötleteiből. Mindketten jelentős áldozatokkal fizettek az ismeretségért és barátságért. A 19. század különös munka és családi kapcsolataira fókuszálunk a sorozat ötödik alkalmával, Wagner híres dallamai kíséretében egy korlátokat nem tűrő, öntörvényű művész életébe nyerünk bepillantást. Irodalom, történelem és zene. Mindez együtt élvezhető az interaktív előadáson, ahol a foglalkozás végén és közös zenei kvízjáték is segíti a témában való elmélyülést.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

HANGADÓ SENIOR

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Ötödik alkalommal Richard Wagnerrel ismerkedünk meg kicsit közelebbről, aki megosztó személyiség volt és nagy hatást gyakorolt korának zenéjére, az opera műfajának megújításával. Ő volt a romantika korának egyik fenegyereke, akit szeretnek vagy utálnak.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 200 Ft
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.