Azonnali hívás
Török Ádám és a Mini | Pengék és Halak

Török Ádám és a Mini | Pengék és Halak

50 éve született a magyar hard rock – Radics Béla és a Taurus-világ
Minden jegy elkelt
2022/10/26
19:30 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Rock
TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI
ének, fuvola
Török Ádám
gitár
Fehér Ádám
billentyű
Németh Károly
ütőhangszerek
Berec András
dobok
Balog Szivacs Jenő
basszusgitár
Török Zawi Péter
-----------------------------
PENGÉK ÉS HALAK
ének
Török Viktor
gitár
Kosik Kristóf
gitár
Dandó Zoltán
basszusgitár
Solti Ferenc Franky
billentyű
Tempfli Erik
dob
Papp Csaba

Török Ádám és a Mini | Pengék és Halak

Radics Béla, a sokak által legnagyobbnak tartott magyar rockgitáros szupergrupja, a Taurus 1972-ben, ötven évvel ezelőtt adta első koncertjét, és ez a dátum lényegében a magyar hard rock születését is jelzi. Ezen az estén Radics Béla és a Taurus világa él tovább, már csak azért is, mert a Pengék és Halak koncertjén Radics bíbor Gibsonja fog szólni, sőt, a Taurus billentyűsének, Balázs Fecónak az eredeti Hammond orgonája. Az est másik fellépője, Török Ádám és a Mini pedig már ötven évvel ezelőtt is társa és kortársa volt a fiatalon elhunyt gitáros fenoménnek. 

A Taurus 1972-ben alakult, azután, hogy Balázs Fecó és Som Lajos az előző évben részt vett egy Black Sabbath-koncerten és elhatározták, hogy kitapossák a magyar hard rock útját. A billentyűs és a basszusgitáros az akkor már legendásnak számító – és a Sakk-Matt, valamint a Tűzkerék zenekarokkal már abszolút ezt a kemény, Jimi Hendrix és a Cream nevével fémjelzett zenei világot játszó – gitárost, Radics Bélát nyerték meg maguk mellé. A Taurus (teljes nevén: Taurus EX-T 25 75 82) rövid pályája során két kislemezt jelentett meg, a Budai Ifjúsági Parkban adott 1972. május 1-i második fellépésének anyaga utólag jelent meg cd-n. Célját azonban elérte a formáció, a magyar hard rock megszületett, a Taurus öröksége pedig máig jelen van a hazai zenei életben. A Pengék és Halak koncertjén úgy is jelen lesz, hogy a néhány éve előkerült eredeti Radics-gitár, a bíbor Gibson fog szólni Kosik Kristóf gitáros kezében, de ezen kívül még egy eredeti Taurus-hangszer is színpadon lesz: mégpedig Balázs Fecó Hammond orgonája. 
 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 900 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.