Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

XENAKIS-NAP: Mark Fell workshop bemutató

Ingyenes
2022/05/28
Szombat
17:30 - 19:00
Előadóterem
Típus:
Koncertbeszélgetés
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Elektronikus
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Mark Fell

XENAKIS-NAP: Mark Fell workshop bemutató

A Xenakis-nap keretében Mark Fell és meghívott vendégei másfél óra alatt létrehoznak egy 11 csatornás hanginstallációt. A szereplők 2-3 dolgozóállomáson, a rendelkezésre álló eszközökkel (moduláris szintetizátor, diktafonok) másfél óra alatt rögzítenek és szerkesztenek hangokat. A megszerkesztett hangokat egy 11 sávos keverőn keresztül 11 Genelec-hangszóróra küldik ki. A 11 hangszóró URH rádiósugárzónak és akkumulátoroknak köszönhetően teljes mértékben vezeték nélküli, tehát gurulós kocsikkal szabadon mozgatható. A zárt ajtók mögött zajló felvételre szánt másfél óra után a résztvevők – már a publikum előtt – további másfél órán keresztül, kalapból kisorsolt instrukciókkal járulnak a keverőhöz, ahol paramétereket változtatnak, majd kiválasztanak 1 hangszórót, amit újrapozicionálnak a térben. Az így létrejövő, másfél órán keresztül ismétlődő folyamatban születik meg a közönség által hallható, állandóan változó hanginstalláció.

 

A Xenakis-nap programja

 

16:15 - 17:15 XENAKIS-NAP: Urbanum Kerekasztal-beszélgetés: Xenakis és a görög szellem struktúra és ráció az építészetben és a zenében (Könyvtár)

17:15 - 17:30 szünet

17:30 - 19:30 XENAKIS-NAP: Mark Fell workshop bemutató (Előadóterem)

19:30 - 20:00 szünet 

20:00 - tól UMZE: Xenakis - Phlegra (Koncertterem) majd Mark Fell & Okkyung Lee (Koncertterem)

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Ingyenes

Jegyárak

Ingyenes

Bárki számára látogatható.

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: