Azonnali hívás
SOLD-OUT - A Bogányi-zongora

SOLD-OUT - A Bogányi-zongora

Az időn túli hangzás nyomában
Minden jegy elkelt
2023/03/08
Szerda
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncertbeszélgetés
Ismeretterjesztés
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
zongora
Bogányi Gergely
házigazda
Batta András

SOLD-OUT - A Bogányi-zongora

Zongora-avatás a Magyar Zene Házában

 

Köztudott, hogy Bogányi Gergely varázsol a zongora billentyűin. A sok varázslatból vagy két évtizede egy új hangszer-született. Mi késztetett egy jelentős zongoraművészt arra, hogy ne elégedjen meg azokkal a zongorákkal, amelyeket a mai hangversenyéltben kínálnak? Mit álmodott meg és mi vált valóra? Mitől más ez a hangszer? Új fejezet a zongorakészítés évszázados történetében? Mi a Bogányi-zongora titka?

A koncerten magával a névadó művésszel, Bogányi Gergellyel beszélget a régi barát, Batta András. Kettejük párbeszédéből nem csak az új hangszer történetével ismerkedhetnek meg a hallgatók, hanem bepillantást nyerhetnek a műhely kulisszái mögé, és – nem titkolt céllal – az alkotó-előadóművész eszményei, lelki világa, szerteágazó zenei tevékenységének kevésbé ismert területei is szóba kerülnek. És persze megcsodálhatják a Bogányi-varázst Chopin, Bach, Liszt, Bartók, Schubert művein keresztül.

Reméljük, hogy a különleges zenei szeánsz végén azt mondják majd, amit Bogányi Gergely a zongora rá gyakorolt hatásáról vallott: „Egy addig soha nem tapasztalt élmény. Mintha beléptem volna egy másik világba, hihetetlen volt a hangzás gazdagsága, ereje.”

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.