Azonnali hívás
KFT

KFT

Üzenet a liftből / A fodrász (1983) lemezbemutató
Jegyet veszek
2023/06/10
Szombat
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
álló
basszusgitár, ének
II. Lengyelfi Miklós
szintetizátor, ének
Bornai Tibor
gitár, ének
Laár András
dob, ének
Márton András

KFT

A KFT zenekar meghatározó szereplője volt annak az időszaknak a magyar popzene történetében, amelyet a Zene Háza első időszaki kiállítása, a Nekünk írták a dalt! című tárlat is bemutat. A nyolcvanas évek egyik legkarizmatikusabb, a korszak new wave-es popzenéjét kiválóan, okos szövegekkel és slágeresen játszó formációja 1983-as második lemezére kiforrottabb és színesebb lett, ráadásul különös koncepciót talált ki két lemezcímmel, kétféle borítóval. Az Üzenet a liftből / A fodrász című album a hazai poptörténet egyik remekléseként méltó arra, hogy az azon szereplő dalokat ismét hallhassuk élőben, a KFT pedig extraként egy kiállítást is kínál a koncert elé a ház Előcsarnokában.

A két oldalán két önálló címmel kiadott Üzenet a liftből / A fodrász bakelit a KFT második, de jócskán elhallgatott albuma volt 1983-ban. A Bábu vagy című 1981-es slágert (és az 1982-es Macska az úton című bemutatkozó lemezt) követő berobbanás után – amikor ötmillió, táncdalfesztiválokhoz szokott tévénéző nézte döbbenten a kifestett arccal, bábumozgással játszó zenekart – a Hungaroton lemezkiadó úgy döntött, terjedjen a zenekar lemezeinek híre szájhagyomány útján, nem költ egy fillért sem a reklámra. Az Üzenet a liftből / A fodrász címú LP-ből végül eladott mintegy harmincezer példány, nem meglepő módon, üzleti bukásnak számított. Ugyanakkor a kétcímű album dalaival, megszólalásával az első anyaghoz képest egészen más zenei arcát mutatta meg a KFT-nek, és számos kritikus szerint a nyolcvanas évek egyik legjobb magyar kiadványa lett. Ezen az estén a komplett lemezt bemutatja az együttes.

A koncerthez pedig rendhagyó programként, két héten át látogatható kiállítás kapcsolódik a Zene Házában a zenekar színpadi jelmezeiből, plakátjaiból és más alkotásokból.

Kiállításmegnyitó: 2023.05.26. 11:00 óra (a kiállítás a koncert napjáig díjmentesen tekinthető meg a Zene Háza nyitvatartási idejében).

Nyitókép: Díner Tamás

Jegyet veszek

Jegyárak

7 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

KFT-koncert: 2023. június 10-én

A KFT zenekar meghatározó szereplője volt annak az időszaknak a magyar popzene történetében, amelyet a Zene Háza első időszaki kiállítása, a Nekünk írták a dalt! című tárlat is bemutat

Nincs ülőhely a koncerten

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy ezen az álló koncerten ülő helyek nem lesznek.

Megértéseteket köszönjük!