Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Magyar Valentin: Sentimental Moments – Hungaroton lemezbemutató

Minden jegy elkelt
2024/04/07
Vasárnap
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

Programsorozat:
moderátor
Várallyay Fülöp
Rachmaninov
G-dúr prelűd, Op.32 No.5
Rachmaninov
g-moll prelűd, Op.23 No.5
Rachmaninov
a-moll etűd, Op.39 No.2
Rachmaninov
Esz-moll etűd, Op.39 No.5
Rachmaninov
gisz-moll prelűd, Op.32 No.12
Rachmaninov
c-moll etűd, Op.39 No.1
Kreisler-Rachmaninov
Szerelmi bánat
SZÜNET
Liszt
Mefisztó-polka, S217
Schubert
Három zongoradarab, D 946
Liszt
1.Mefisztó-keringő, S. 514

Magyar Valentin: Sentimental Moments – Hungaroton lemezbemutató

A 23 éves Magyar Valentin korosztályának egyik, ha nem a legkimagaslóbb zongoristája, rengeteg díjjal elhalmozott, nemzetközileg is nagyon keresett zenész. A Hungaroton kiadónál megjelenő első, Sentimental Moments című lemezének bemutatója a Zene Házában lesz. A koncerten a lemez anyagát – Rachmaninov műveket – és további romantikus repertoárt fog játszani, egy két félidős koncerten, amelynek második fele egy beszélgetéssel kezdődik. A beszélgetést Várallyay Fülöp moderálja.

Ahogyan maga Magyar Valentin ismerteti a koncert anyagát: „Sergey Rachmaninov munkássága mindig is előkelő helyet foglalt el a szívemben, életem első teljesen sajátkezűleg összeállított koncertjét a számomra legkedvesebb zongorára komponált műveiből állítottam össze, és a lemezem repertoárjának nagyrészét is ezek a kompozíciók alkotják. Ezek a legtöbbször mindössze négy-öt perces darabok mindegyike rendkívül erős érzelmi töltettel rendelkezik, egymástól független világokat, képeket jelenítenek meg. Remélem, hogy ezek a zenei képek a hallgatóság lelki szemei előtt is meg fognak jelenni, és bele tudnak helyezkedni a művek által létrehozott érzetekbe, hangulatokba.”

A lemezbemutató koncert után a helyszínen is lesz lehetőség megvásárolni a friss CD-t, és dedikáltatni Magyar Valentinnel.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: