Azonnali hívás
Mohamad Zatari (SY), Ségercz Ferenc, Vitályos Lehel

Mohamad Zatari (SY), Ségercz Ferenc, Vitályos Lehel

Jegyet veszek
2023/06/08
Csütörtök
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
pàsztorfurulya, kaval, bolgàr kaval, tilinka
Ségercz Ferenc
oud
Mohamad Zatari
nagybőgő
Vitályos Lehel

Mohamad Zatari (SY), Ségercz Ferenc, Vitályos Lehel

Ségercz Ferenc, Mohamad Zatari és Vitályos Lehel egy erdélyi kis falu műhelyéből induló közös projektje a világ különböző régióiból származó hagyományos repertoárok közös ritmusainak és dialógusainak állandó keresésében született. A három zenész mélyen gyökerező hangszínekkel és improvizatív koncepciókkal új, organikus és összefüggő hangzástextúrákat épít fel.

Ségercz Ferenc zenész és zenei folklórgyűjtő, előadóművész és hangszerész, aki Moldva, Gyimeș és más Erdélyi régiók hagyományos fúvós hangszereit (furulya, kaval, tilinka) készíti. Folklórkutató, számos népzenei feldolgozás zeneszerzője, hagyományőrző zenetanár, számos együttes alapítója és vezetője, amelyek részben hivatásos zenészekből, részben amatőrökből, tanítványokból álltak. Feri többnyire saját ötletei alapján készült dallamokat ad elő, hagyományos dalokat új köntösbe öltöztetve, ahol a hagyományos zenei véna improvizációval, vagy a jazz szókincséből kölcsönzött harmóniákkal ötvöződik.

Mohamad Zatari zeneszerző és oud-játékos a szíriai Aleppóból származik, jelenleg Bukarestben él. Művészi törekvése a sztereotípiák dekonstruálására és a különböző zenei műfajok keveredésére irányul. A hagyományos és regionális zenét Tarek Al-Sayedtől tanulta, és a bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen klasszikus zeneszerzésből szerzett diplomát (2021). Kompozícióit rövidfilmekhez, valamint oktatási anyagokhoz használták fel. Különböző együttesekben és csoportokban lépett fel, olyan országokban, mint Szíria, Románia, Magyarország, Németország, Olaszország és Ausztria.

Vitályos Lehel jazz zenész, nagybőgős, fáradhatatlan utazó a jazz világában, kezdetben gitározni tanult, majd érdeklődése a basszusgitár felé fordult, amelynek több mint 20 évnyi tanulást szentelt. 2010-ben kezdte felfedezni a nagybőgő világát, és bevallása szerint azóta nem tud megválni ettől a hangszertől. Jelenleg mindkét hangszeren játszik, felváltva, attól függően, hogy milyen projektekben vesz részt. Lehel a zenei stílusok széles skáláját öleli fel, és igen változatos repertoárral rendelkezik. Részt vett jazz és improvizatív zenei kurzusokon, játszott több jazz, rock, folk és elektronikus zenei zenekarban, énekel Luiza Zan, Nicolas Simion énekesnővel együttműködve több projektben is, mint pl.: Jazzpar Trio, sZempöl.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: