Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Szörényi Levente

Szörényi Levente és Jávorszky Béla Szilárd beszélget a művész életpályájáról, élő zenei kísérettel a MIEZ Miskolci Illés Emlékzenekar közreműködésével
Jegyet veszek
2024/01/18
Csütörtök
19:30 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Koncertbeszélgetés
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
beszélgetőtárs
Szörényi Levente
moderátor
Jávorszky Béla Szilárd
MIEZ Miskolci Illés Emlékzenekar
gitár vokál
Füvessy Norbert
ének
Vízi Viktor
dob
Tóth Zoltán
basszus
Kovács Kálmán
billentyűk
Dékány Gábor

TELTHÁZ - Szörényi Levente

Ezen az estén a magyar poprockzene egyik kiemelkedő, úttörő alakja, az Illés és a Fonográf zenekarok frontembere, zeneszerző-gitáros-énekese, Szörényi Levente és Jávorszky Béla Szilárd rockktörténész beszélget a művész életpályájáról, élő zenei kísérettel a MIEZ Miskolci Illés Emlékzenekar közreműködésével, akik Illés- és Fonográf-dalokat adnak elő a beszélgetések között.

Az 1945-ös születésű Szörényi Levente Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes, szövegíró. Túlzás nélkül állítható, hogy a magyar pop-rockzene egyik alapító atyja, és egyik legmeghatározóbb alakja. A Mediterrán és a Balassa együttesekben zenélt, 1962-ben a Kőszegi Imre-Bajtala János-Szörényiék felállású zenekarral megnyerte az iskolai Ki mit tud?-ot, ehhez a formációhoz később Ráduly Mihály szaxofonos is csatlakozott. 1965 januárjában tagja lett az Illésnek, amellyel megteremtették a Kárpát-medencei ihletésű, magyar nyelvű beatzenét. A hetvenes-nyolcvanas években a szintén megkerülhetetlen Fonográf zenekar vezetője és frontembere volt, de remek szólólemezei is jelentek meg, majd rockoperákat jegyzett zeneszerzőként. Több tucat sikeralbum, filmzene és színpadi darab, többek közt az 1983-as István, a király című rockopera zeneszerzője. Számos könyv írója, régészeti kutatásokat végez a pilisi Holdvilág-árokban, valamint szőlész-borászként is elismert.

Jegyet veszek

Jegyárak

9 900 Ft

A koncertterem elrendezése: ültetett

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: