Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Küldetésünk

Lehet a zene mindenkié? A Magyar Zene Háza ihletett építészeti formája, áttetszősége, nyitottsága pozitív választ ad erre a kérdésre. Játsszunk zenét! – mert a zene élvezetes, társas játék, amelyben mindenki akár aktívan is részt vehet, életkortól függetlenül. A Zene Háza missziójának tekinti a magyar és külföldi népzene, tradicionális és populáris zene s nem utolsó sorban a klasszikus zene értékeinek ápolását, bemutatását. Pedagógiai programjai szórakoztatva tanítanak, keresve a zenei nevelés új formáit, segítve az egymást erősítő műfaji találkozásokat. A Zene Háza épületként és intézményként egyaránt összetett. Különleges kiállításai, ismeretterjesztő és hangverseny-programjai a múzeumból, a koncertközpontból és az iskolából egyaránt őriznek vonásokat, de a hangsúly nem a külön álláson, hanem az egymásra hatáson van. A Zene Háza kreatív befogadó: nyitott valamennyi magyar zenei intézmény felé. Harmóniát teremt.

Minden család, gyerek és fiatal felnőtt életében kapjon meghatározó szerepet a zene. Ezt a magyar népzene, a klasszikus zene, a populáris zene és minden egyéb globális zene értékeinek ápolásán, élmény alapú bemutatásán keresztül érjük el.

Feladatunknak tekintjük, hogy közösséget építsünk, közösségi élményeket hozzunk létre, és miközben ápoljuk a hagyományokat, az intézményt jellemezze a progresszivitás, a kísérletezés és a felfedezés öröme – a kiemelkedő minőség minden téren.

Határok nélkül szeretnénk a lehető legszélesebb műfajkínálatot nyújtani. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy fórumot adunk fiatal zenésztehetségek számára és támogassuk az egyéni hangokat, az unikális megszólalásokat, a fősodortól eltérő produkciókat és színtereket.  

Szeretnénk felmutatni a magyar zene színességét és mélyrétegeit. Célunk, hogy gondozzuk a magyar zenei múltat. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a zenei körforgásban kevésbé exponált előadóknak hiánypótló programokkal, hazai, valamint magyar és nemzetközi előadók együttműködésében megvalósuló premier-eseményekkel.