Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Ángeles Toledano – A flamenco új hangja (ESP)

Jegyet veszek
2023/10/06
Péntek
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
flamenco énekes
Ángeles Toledano
gitár, zenei igazgató
Benito Bernal
palmas (taps)
Manuel Jesús Montes Saavedra
palmas (taps)
Antonio Lucas Montes Saavedra

Ángeles Toledano – A flamenco új hangja (ESP)

Ángeles Toledano a kortárs flamenco egyik ígéretes hangja, aki fiatal kora ellenére több éves énekesi tapasztalattal rendelkezik. 15 évesen már számos rangos kitüntetést szerzett a flamenco zenében, mint például az Antonio Mairena (Sevilla) Nemzeti Flamenco Énekverseny fiataloknak ítélt első díját, az Écija (Sevilla) város arany serpenyőjét, valamint az Andalúziai Ifjúsági Intézet által művészeti kategóriában odaítélt díjat. Kisugárzása a jelenbe helyezi a flamencót, mindezt érzékenységgel, elismertséggel és tapasztalattal támasztja alá.

A koncert előtt 17:30-tól a flamenco témájú Embrujo című filmet vetítjük.

Ez a program a Spanyol Zene és Előadóművészet nemzetközivé tételének programjának támogatásával valósul meg, amelyet az Instituto Cervantes és a Nemzeti Előadóművészeti és Zenei Intézet (INAEM) közösen szervez Spanyolország Kulturális és Sportminisztériuma az Európai Unió által finanszírozott Helyreállítási, Átalakítási és Reziliencia Terv keretében – Nextgeneration.eu.

Este programa se realizaría con el apoyo del Programa de Internacionalización de la Música y Artes Escénicas españolas, coorganizado por el Instituto Cervantes y el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura y Deporte de España, en el marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia — financiado por la Unión Europea— Nextgeneration.eu.

This program is carried out with the support of the Program for the Internationalization of Spanish Music and Performing Arts, co-organized by the Instituto Cervantes and the National Institute of Performing Arts and Music (INAEM) of the Ministry of Culture and Sports of Spain, in the framework of the Recovery, Transformation and Resilience Plan — financed by the European Union — Nextgeneration.eu.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 900 Ft

A koncertterem elrendezése: ülő

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Filmvetítés – Spanyol Filmnapok

A Cervantes Intézettel közös Ángeles Toledano-féle flamenco koncert előtt egy flamenco témájú filmet is megtekinthetünk a Spanyol Filmnapok keretében. Az 1947-es Embrujo című alkotás (rendezte: Carlos Cerrano de Osma) Manolo, a flamenco-énekes, és Lola, a flamenco-táncos kapcsolatáról szól. Szerelmük nem tud kibontakozni, így Lola Amerikába utazik, Manolo pedig az alkoholba menekül. Szerelmük azonban erősebb annál is, hogy egy óceán el tudná választani őket egymástól.

2023/10/06 17:30
Előadóterem
Műfaj: Film