Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

DJ Palotai emlékest

DJ Ren, DJ Mango, DJ Titusz
Jegyet veszek
2024/06/22
Szombat
19:30 - 23:59
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Elektronikus/Hangművészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
Dj
DJ Ren
Dj
DJ Mango
Dj
DJ Titusz

DJ Palotai emlékest

A Múzeumok Éjszakája keretén belül ingyenes Szabadtéri színpad-os programsorozattal emlékezünk Palotai Zsoltra, DJ Palotaira, a nemrég elhunyt DJ-re, aki a magyar partikultúra egyik leginkább meghatározó alakja volt, a magyar elektronikus zenei DJ-társadalom doyen-je. Az este során olyan DJ-k zenélnek, akikkel Palotai Zsolt számos alkalommal lépett fel együtt, akikkel közösen építette a Tilos Rádiót, akikkel tömegeket táncoltatott. Az este DJ Ren drum’n’bass-szettjével startol 19:30-tól, majd DJ Mango hiphopos, törtütemes szettje következik 21:00-től, és a sort DJ Titusz zárja 22:30-tól, aki a tőle megszokott acides, de sokrétű zenei világgal zárja az estét.

DJ Ren
A drum and bass egyik legavatottabb magyarországi szakértője, a műfajt annak megszületése óta követi, 2001 óta zenél. Sajátos, női ízléssel válogat, könnyen felismerhető szettjeiben kiválóan megférnek egymás mellett a mély, dallamos vagy szigorúbb zenék, és persze az örök jungle. A legnagyobb underground rádión, a Tiloson 2008 óta vezeti Dzsungel Könyve című műsorát, a Budapest Jungle partisorozat rezidense és tagja a különféle zenei stílusokat összefogó, lányok alkotta She Fire formációnak. Híres hazai és európai klubok, fesztiválok sorát bejárta már olyan DJ-kkel osztva meg a színpadot, mint például Goldie, Ed Rush, DJ Storm, DJ Marky vagy éppen Equinox.

 



DJ Mango
1995 óta aktív elektronikus zenész. 1996-tól 2005-ig különböző rádióműsorokat vezetett a Tilos Rádióban. A budapesti kulturális élet meghatározó szereplője 1997 óta játszik jazzes (Budbudas, Skeg, Skoda) és világzenés (Anima Sound System, Beshodrom) zenekarok DJ-jeként. 1998-ban kezdett el saját elektronikus zenéket, dalokat készíteni. Ugyanebben az évben hetente kezdett open mic jam session-oket tartani, ahol összetalálkozott zenekara, a GIMMESHOT CREW leendő tagjaival. A következő tíz évben ez a zenekar nagy hatással volt a magyar hiphop és dancehall színterekre. 2003-ban kiadta a GIMMESHOT énekesének, Senának a debütáló nagylemezét (Sena – The First One), és DJ-ként a Dzihan & Kamien zenekarral turnézott. 2002-ben harmadik, majd a következő évben második helyezett lett a magyar DMC bajnokságon. Az elmúlt években a Hungarian HipHop History című vinylen megjelent anyagának az elkészítésével volt elfoglalva, és Sematic4-ral alkotott microbeat néven egy elektro live-act duót, amellyel nagy fesztiválokon turnézott. A lemezjátszókkal és MPC-vel is DJ-zik, és valós időben hoz létre ütemeket.

 



DJ Titusz
Bicskei Titusz 1970-ben született Pécsen, a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett Budapesten, a lemezgyűjtést a nyolcvanas évek végén kezdte el. Zenei pályáján, mint DJ, a kilencvenes évek elején az akkor még kalózrádióént működő Tilos Rádióban, és az éledező elektronikus zenei underground party-színtér egyik vezető DJ-jeként ismerhettük meg. A hazai első acid techno partyk fűződnek nevéhez. Alapító tagja, zeneszerző-szövegírója és producere a Bëlga, a Carbonfools, a Chip Chip Chokas, a Humbugs zenekaroknak. Emellett számos side-projektet is létrehozott, évekig dolgozott mint MR2 Petőfi DJ, filmzenéket és videoklipeket készít. Huszonegy nagylemez zenei szerzője, közülük a Bëlga: Zigilemez című albuma Gramofon-díjat kapott 2008-ban.

 

A Múzeumok Éjszakája belépő az összes Múzeumok Éjszakája programra érvényes.

Jegyet veszek

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: