Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLDOUT - Érdi Tamás és Érdi-Harmos Réka

Minden jegy elkelt
2022/12/28
Szerda
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
zongora
Érdi Tamás
fotóművész
Érdi-Harmos Réka
moderátor
Batta András
Schubert
A-dúr szonáta, D959

SOLDOUT - Érdi Tamás és Érdi-Harmos Réka

Érdi Tamás Prima Primissima- és Liszt-díjas zongoraművész Schubert egyik legkomolyabb darabját, az A-dúr szonátát adja elő, a koncerthez pedig kapcsolódik egy kiállítás is, amelyen Érdi-Harmos Réka zenei fotóit tekinthetjük meg. Érdi és Schubert szinte kéz a kézben jár, hiszen a művész játékában már korán megmutatkozott, hogy milyen érzékenyen képes megjeleníteni a zeneszerző darabjait, és persze több Érdi Tamás-kiadványon is hallhatjuk az osztrák késő-klasszika és kora-romantika mesterét.

Érdi Tamás Schubert-játékának finomságaira nemcsak tanára, Becht Erika figyelt fel, hanem a Louis Braille zongoraversenyen zsűrije is. Első Schubert cd-je pedig 2000-ben jelent meg, erről Kovács Sándor az Új Zenei Újságban úgy nyilatkozott, hogy „így csak az elhivatottak muzsikálnak, akiknek anyanyelvük a zene.” Miután Érdi 17 évesen Moszkvában megnyerte a Louis Braille zongoraversenyt, a Bécsi Zeneakadémián töltött el két évet, ezután pedig a torontói Királyi Zenei Konzervatóriumban Leon Fleisher növendékeként szerzett művészdiplomát. Koncertjeit a Carnegie Hall, a Lincoln Center és a Barbican Center hallgatóságával együtt immár 28 ország publikuma élvezte. Magyarországra való hazatérése óta Mozart-, Chopin-, Schubert-, Liszt-, Bartók- és Beethoven-lemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg, fő mentorai pedig Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás voltak, akikkel tucatnyi nagy sikerű koncertet adott. Érdi Tamás álmodta meg a KLASSZ a pARTon! című sikeres szabadtéri klasszikus zenei fesztivált, amely idén nyáron nyolcadik alkalommal zajlott le. Az itt készült, zenei pillanatokat megörökítő fotóiból válogatott egy anyagot Érdi-Harmos Réka, Moments Musicaux címmel, a minikiállítás már a koncert előtt megtekinthető a Zene Háza előcsarnokában.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.