Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Kit viselsz? És ki adta rád? – Stylistok, avagy a láthatatlan varázslók

Mindent a szemnek! Pop Szabadegyetem Csepelyi Adriennel
Minden jegy elkelt
2024/05/22
Szerda
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Interaktív
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
újságíró, műsorvezető
Csepelyi Adrienn
előadó, designer, stylist
Kiss Márk
előadó, stylist
Varga Anita

Kit viselsz? És ki adta rád? – Stylistok, avagy a láthatatlan varázslók

A Mindent a szemnek! sorozat a zeneipar leglátványosabb, s egyben egyik legkevésbé látható oldalát mutatja meg a szélesebb közönségnek: azokat, akik az előadók közvetítette látványért felelősek. Pirotechnika vagy frizura, styling vagy zenekari fotók, smink és videóklip – a sorozatban olyan szakemberekkel beszélgetünk, akik az utóbbi évtizedben a háttérből alakították azt, ahogyan kedvenc zenei előadóinkra tekintünk. Csepelyi Adrienn kulturális újságíró pop szabadegyetemének harmadik részében a divattervezők, stylistok szerepelnek fókuszban, a két vendég: Kiss Márk divattervező, stylist és Varga Anita stylist. Előbbi sokan mások mellett Tolvai Reni, Pásztor Anna. vagy Dobó Kata személyi stylistja, utóbbi szintén sokan mások mellett Azahriah, a Wellhello vagy épp Desh stylistja.

Ők azok, akik észrevétlenül akár évekre meghatározzák azt, amit a bulikban viselünk – vagy épp, ahogyan egy-egy adott előadóra, popkulturális szereplőre gondolunk. Elég egy bátor kiegészítő, egy mindenki által beazonosítható ruhadarab, és az előadó hatalmas publicitást kap, vagy akár mémmé válik – ahogy az történt nem egyszer vendégeinkkel dolgozó sztárok esetében. 

Csepelyi Adrienn
Csepelyi Adrienn könnyűzenei újságíróként végzett a Majdnem Híres Rocksuliban, 2008 óta dolgozik kulturális újságíróként és publicistaként. 2013-ban Junior Prima Díjat kapott, volt a Népszabadság munkatársa, és a Népszava kulturális rovatvezetője, 2018 óta a WMN szerzője. Popfilter című műsora 2017-ben indult a Klubrádióban, 2019 óta podcastként működik a WMN égisze alatt. 2018-ban jelent meg első regénye Belemenés címmel. 2023 óta az Élet és Irodalom tévékritikusa.

Kiss Márk
Kiss Márk divattervezőként diplomázott a MODART Művészeti és Divat Iskolában. Diploma után mégis inkább a fotózások és a creative directing világa felé fordult, ahol a tervezés és a styling eszközeit rendszeresen együtt alkalmazza. Több hazai híresség személyi stylistja, többek közt Tolvai Renit, Köllő Babettet, Pásztor Annát, Dobó Katát, illetve a hazai sztárvilág és szinte minden közismert előadó- és színművészét rendszeresen öltözteti. Több hazai showműsor felelős stylistja és jelmeztervezője, úgy mint: Sztárban sztár, A Nagy Duett, Csak show és más semmi, Virtuózok stb. A Next Top Model Hungary című műsor art directora és stylistja. Ruhái és styling munkái rendszeresen megjelennek neves hazai és nemzetközi magazinokban, úgy mint: Vogue, Fashion Street, Elle, Glamour, Runway Magazine US, New York Times, Afrostyle Magazine, Men of Metropolis, Metalhead, MMscene stb., illetve a Nemzeti Opera Farsangi Lakodalom című darabjának és egyéb musical darabok jelmeztervezője.

Varga Anita
Varga Anita stylist 2014-ben kezdte szakmai pályafutását. Előképzettség nélkül kezdett stylist gyakornokként dolgozni, majd 2-3 év asszisztencia és tapasztalatszerzés után kezdett önállóan dolgozni és klienseket vállalni. Pályafutása modellportfóliók, divatanyagok készítésével indult, ami után online es print megjelenésű hazai és külföldi magazinok következtek (L’Officiel, Nők lapja, Forbes, HVG, Hamu és Gyémánt). Az évek során dolgozott a legtöbb hazai divatfotóssal (Oleg Borisuk, Zsólyomi Norbert, Pejkó Gergő, Udvardi Attila, Emmer László, Nánási Pál), köztük olyan modellekkel, mint Palvin Barbara vagy Mihalik Enikő. Nagyobb projektjei később indultak, reklámfilm forgatások stylistjaként kezdetben magyar (Samsung, G-shock, Danone, Douwe Egberts, Procter&Gamble; Otp, Erste, Foodora stb), majd nemzetközi piacra készülő reklámokban működött közre (például Citibank Amerika, Iqos Europa; W Hotel;). Emlékezetes projekt az MTV EMA’s díjátadóhoz készülő forgatássorozat, amelynek házigazdái Palvin Barbara és David Guetta voltak. A Covid utáni fellendülési szakaszban a zeneipar felé fordult az figyelme: videoklip forgatások, image fotózások és élő koncert styling következett. Azahriah, Desh, Dzsudló, Wellhello, vagy épp a Follow the Flow folyamatos kliensei, de ByeAlex, Valmar vagy T.Danny is szerepel a portfóliójában. Emellett továbbra is dolgozik reklámfilm-forgatásokon – ezen a területen, és a zeneiparban dolgozik a legszívesebben.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: