Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Legowelt (NED) | Kassem Mosse (GER) | Q3A aka Route 8 | Isu

Jegyet veszek
2024/02/02
Péntek
19:00 - 23:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
elektronika
Legowelt
elektronika
Kassem Mosse
elektronika
Q3A
DJ
ISU

Legowelt (NED) | Kassem Mosse (GER) | Q3A aka Route 8 | Isu

Nemzetközi house és techno klubest a Zene Házában! Érkezik hozzánk Legowelt, a sokoldalú holland csodabogár és szinti-mágus, továbbá feltűnik az obskúrus house mestere, Kassem Mosse Németországból, hazai oldalról Route 8 (Q3A álnéven) számítógépes játék ihletésű technóval, Isu, a magyar szcéna megkerülhetetlen pionírja pedig gondosan válogatott lemezeivel készül (Chicagóitól Detroit-ig) a Koncertterem hangrendszerére. Az időben érkezők Barnag natúrborokat és pezsgőket kóstolhatnak. Találkozunk a tánctéren...

Az est menetrendje:

19:00 Isu (vinyl set) [Aktrecords, Technokunst]
20:00 Q3A aka Route 8 (live) [Delsin, This Is Our Time]
21:00 Kassem Mosse (live) [Ominira, Workshop, The Trilogy Tapes]
22:00 Legowelt (live) [Bunker, Clone, Cocoon, L.I.E.S. Records]

Legowelt
Danny Wolfers igazi utánozhatatlan művész. Olyan producer és előadó, aki játszi könnyedséggel vált műfajok és hangulatok között, miközben végig önazonos marad, ügyet sem vetve az aktuális trendekre. Termékeny zenei munkássága sajátos művészi világon keresztül kalauzolja a hallgatót, végig lekötve a figyelmét. Stílusában szabadon áramlik a techno, electro és ambient. A kilencvenes évek elején tűnt a holland színtéren és lett tagja a legendás Bunker Records és Intergalactic FM közösségeknek, azóta adott ki zenét a Clone, Cocoon, L.I.E.S. és Creme Organization kiadóknál. Egyszerre merít ihletet Detroit és Chicago pionírjainak hangzásából, fantasy filmekből és sci-fi kultúrából, készít zinet, animációs filmet vagy épp ingyenes sample packet. Tagadhatatlanul a modern elektronikus tánczene autentikus, őszinte és varázslatos karaktere.

Kassem Mosse
Kassem Mosse szintén a kétezres évek második felében bukkant fel, de ő a különböző zenei irányait már más-más alterego alatt vagy saját nevén Gunnar Wendelként jelentette meg, sőt másokkal (pl. Mix Mup, Beatrice Dillon, Kolorit) is nagy gyakorisággal kollaborál. Persze legfontosabb kiadványait Kassem Mosse-ként jegyzi, deep house-t aktualizáló, továbbfejlesztő korai 12”-ei után a 2014-ben kijött, határokat elmosó Workshop 19 album máig az egyik legjobb anyaga. Négy, a kritikusok által is elismert, teljes hosszúságú szólóalbumán (Workshop 19 - 2014; Disclosure - 2016; Chilazon Gaiden - 2017, Workshop 32 - 2023) úgy fejlesztette tovább egyéni stílusát, hogy miközben lecsupaszította, feltárta annak magját, egyszerre sikerült felmutatnia a meleg, szabadon áramló jazzes és avantgárd jellegzetességeket.

Q3A aka Route 8
Route 8 vagyis Szilvió munkássága 2011 óta helyezi Budapestet az elektronikus zene globális térképére, miután SoundCloud-oldalán keresztül fedezte fel a Lobster Theremin. Azóta megalapította saját kiadóját This Is Our Time néven, és 2020-ban jelent meg nagysikerű debütáló albuma, a nosztalgikus hangvételű Rewind The Days Of Youth. Most, két Boiler Room fellépéssel a háta mögött, folytatja a zeneírást és kiadást, miközben rendszeresen táncoltat olyan klubokban mint a Club Midi, Rex Club és Corsica Studios. Otthonosan mozog a house, a diszkó (mint DJ Ciderman) és a gyorsabb tánczenék világában is. Techno FPS játékokhoz - így jellemzi Q3A álnevét, amely alatt három 12" lemezt is kiadott, melyek közül kettőt a műfajban nagynevű Delsin gondozásában, olyan művészek páholyába kerülve ezzel mint Sterac, Nthng, Voiski és Vril.

Isu
Isu évtizedek óta a minőségi techno legelkötelezettebb hazai nagykövete, DJ-ként, kurátorként, szervezőként, lemezboltosként is meghatározó és központi alakja a szcénának. Nevéhez fűződik az Aktrecords, a mindig előremutató Technokunst sorozat, a 20 éve közösségformáló Alkotótábor és a gépzenék érzelemdúsabb oldalát bemutató Lick the Click! széria is. Kitartó és szorgos promóteri munkájának hála Budapest közönsége valós időben élheti át az elektronikus tánczene aktualitását, legyen szó felfedezés előtt álló tehetségekről vagy visszatérő veteránokról. Állandó vendége az Ozora és Daad fesztiváloknak. Biztoskezű szelektor lévén Isu könnyűszerrel épít műsorába elektrót, indusztriált, ambientet, EBM-t és váratlan klasszikusokat, mindig az estének megfelelően. Játéka minden alkalommal táplálék a testnek és léleknek, érzelmekben örök dinamikát diktál. Ezúttal is kurrens és a hangulatot megalapozó szettet várhatunk tőle.

 

Jegyet veszek

Jegyárak

Super early bird: 4500 Ft Early bird: 5000 Ft Elővétel: 6000 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: