Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

MIHÁLY avagy egy város kísértetei

Zenés beavatás a Csokonai-univerzumba
Jegyet veszek
2022/06/10
Péntek
21:00 - 22:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Crossover

Programsorozat:
Csokonai
Balázsovics Mihály (MC Tink)
zeneszerzés, elektronikus hangszerek
Prieger Zsolt
trombita
Subicz Gábor
ének
Evelin Ivy

MIHÁLY avagy egy város kísértetei

A Magyar Zene Háza Városkapu: Debrecen programsorozata egy budapesti premierrel folytatódik június 10-én, amelyen a város híres költője elevenedik meg modern formában. Csokonai Vitéz Mihály egy szürreális zenei-irodalmi előadáson MC Tink mikrofonján keresztül szól hozzánk napjainkban is aktuálisan.

Csokonai nem a múltból jön, ő a nagy debreceni áramvonalas, sőt, újhullámos. A Prieger Zsolt által megálmodott szürreális zenei-irodalmi előadás - vagy éppen irodalmi DJ-set - is ezt a gondolatot támasztja alá. Komponistatársa, Balázsovics Mihály (MC Tink) és a debreceni jazz-trombitás Subicz Gábor is hasonlóan vélekednek, ezért határozták el, hogy együtt találnak ki egy olyan művet, amely atmoszférikus, táncos, gondolkodtató, filozofikus és nevettetős. Ahogy a szintén debreceni nagy költő Térey János írta: 

"Csokonai életműve olyan sűrű, meglepetésekkel teli, lombsuhogásos erdő, mint talán Weöresé és Aranyé a magyar költészetben. Évődő szerelmespárjainak, napfényes kertjeinek világa - a hasonlóképpen képességei csúcsára érkezve elhunyt - Mozartéval rokon." 

 

Előadják

Balázsovics Mihály (MC Tink) mint Csokonai
Prieger Zsolt - zeneszerzés, elektronikus hangszerek
Subicz Gábor - trombita
Evelin Ivy - ének

 

Jegyet veszek

Jegyárak

1 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

– interjú Prieger Zsolttal

A Magyar Zene Háza hazai városok zenei életét bemutató sorozatának első évadában Debrecenre nyit kaput, a programszéria június 10-én, pénteken este egy egészen egyedi, meglepő társításokkal élő műsort kínál. Az Anima Sound System-vezér Prieger Zsolt, a Slow Village-rapper, MC Tink, a sok más mellett Subtones-trombitás, Subicz Gábor és Evelin Ivy énekes az egyik legnagyobb debreceni költő, Csokonai Vitéz Mihály munkássága előtt tiszteleg. Na, de hogyan? Prieger Zsolt elmeséli.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.