Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Nagy Emma Quintet

Minden jegy elkelt
2024/06/13
Csütörtök
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Nagy Emma
zongora
Oláh Krisztián
nagybőgő
Dénes Ábel
gitár
Cseh Péter
dob
Klausz Ádám

TELTHÁZ - Nagy Emma Quintet

Az Artisjus-díjas – a Zene Házától Artisjus-különdíjat kapott – Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.

Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

A bemutatkozó Set To Face (2018, szerzői kiadás), és a második LP, a Low Frequency Oscillator (2020, Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci kiadó, a Unit Records gondozásában, a lemez anyagát pedig a frissen nyílt Magyar Zene Házában mutatták be, ahol Fenyvesi Márton (aki producerként is részt vett a munkálatokban) és Fekete-Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei. Legújabb Return című anyaguk 2023-ban jelent meg a Morotva Records gondozásában: „Van rajta öt dal, amik pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk.”

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 800 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: