Azonnali hívás
SOLD-OUT - The Comet Is Coming (UK) | imdb & Dom Beats

SOLD-OUT - The Comet Is Coming (UK) | imdb & Dom Beats

Minden jegy elkelt
2023/03/31
Péntek
19:30 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
álló
.
THE COMET IS COMING:
szintetizátor
Danalogue
dob
Betamax
szaxofon és shakuhachi
Shabaka
---
imbd & Dom Beats:
fuvola
Kosztolánszki Dominik (Dom Beats)
elektronika
Dóczi Bence (imdb)

SOLD-OUT - The Comet Is Coming (UK) | imdb & Dom Beats

A Comet Is Coming a 2010-es években minden korábbinál látványosabban felvirágzott brit jazzélet egyik meghatározó, egyben egyik leginkább előremutató triója, amelyben a 21. századi londoni jazz-színtér talán legfontosabb hangszerese, Shabaka Hutchings szaxofonos (halld még: Sons Of Kemet, Melt Yourself Down) mellett egy igazi grúvgyár, a dobos Betamax és egy végtelenül kreatív billentyűs, Danalogue áll a színpadon. A trió a nagysikerű legutóbbi albuma (Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery - 2019) után szeptember 23-án megjelent Hyper-Dimensional Expansion Beam című harmadik nagylemezével érkezik először Magyarországra, 2023. március 31-én lép fel a Zene Házában. A Comet is Coming előtt egy magyar zenészpáros, imdb & Dom Beats zenél.

Az est menetrendje:
19:30 imdb & Dom Beats
20:10 szünet
20:30 The Comet Is Coming

A brit jazz-szcéna egyik legfontosabb zenekara, a 2013-ban alakult The Comet Is Coming trió, amely szeptember 23-án adta ki harmadik nagylemezét, és ennek anyagával láthatja először a magyar közönség. A legújabb, Hyper-Dimensional Expansion Beam című albumon a három brit zenész új világokba és új hangzásvilágokba kalauzolja el közönségét. Az eddigi legteljesebben és legmélyebben megvalósított Comet Is Coming-LP az egység és a mágikus alkímia kivetülése, amely a három zenész együttes erejét új, elképesztő magasságokba emeli. Új univerzumok és ismeretlen dimenziók kapuját nyitják meg. 

A Comet is Coming előtt egy magyar zenészpáros, imdb & Dom Beats zenél. Dóczi Bence (imdb, Minka, Zóra, Wavy) és Kosztolánszki Dominik (Dom Beats, Jazzbois, Orlando x dom beats, Wavy) az elektronikus zene komplexitását ötvözi az akusztikus zene spontaneitásával. A szaxofon bensőséges, dallamos megszólalásait az elektronika nyughatatlan, hol melodikus, hol zajszerű effektusai vonják irizáló fénybe. Folytonos átalakulásban lévő zenéjük gyakran túllép a megszokott dimenziókon, a két művész egyenrangúsága és összhangja mindenesetre felettébb egységes hangzásvilágot eredményez. A 2021 óta aktív budapesti duó számos klubkoncerten és kisebb fesztiválfellépés alkalmával mutatkozhatott be a közönségnek. Mindkét tagja a hazai zeneélet igen fiatal, ám annál nagyobb elismerésnek örvendő szereplője: Kosztolánszki Dominik mind műfaji sokoldalúságáról, mind egyszerre népszerű és igényes stílusáról híres, Dóczi Bencével pedig nemcsak gitárosként és elektronikus zenészként találkozhatunk különféle formációkban, hanem Pátkai Rozina legújabb, Minka című lemezén alkotótársként ismerhettük meg.

nyitókép: Fabrice Bourgelle

Nincs ülőhely a koncerten

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy ezen az álló koncerten ülő helyek nem lesznek.

Megértéseteket köszönjük!

Minden jegy elkelt

Jegyárak

6 000 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A friss, Hyper-Dimensional Expansion Beam című album:


És a lemez felvezető klipje: