Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának estje

Vezényel: Riccardo Frizza
Minden jegy elkelt
2023/02/15
Szerda
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

Jegytípus:
ülő
vezényel
Riccardo Frizza
gitár
Csáki András, Girán Péter, Fellegi Dávid, Pavlovits Dávid
Debussy
Bergamasque szvit, L.75 (orch. Gustave Cloëz & André Caplet)
Rodrigo
Andalúz concerto
Prokofjev
Klasszikus szimfónia

SOLD-OUT - A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának estje

Ami az olaszoknak a mandolin, a görögöknek a buzuki, az a spanyoloknak a gitár. A mediterrán hangulat egyik állandó „tartozéka” a szerelmesen epekedő, énekét pengetős hangszerrel kísérő énekes. S ha már gitár és Spanyolország: a 20. századi mester, Joaquín Rodrigo gitárra írt kompozíciói esszenciális módon ragadják meg a mediterrán világlátást és életérzést. A Rádiózenekar hangversenyén ezúttal nem a fülbemászó melódiáiról ismert gitárverseny, az Aranjuez concerto hangzik el, hanem egy vérpezsdítő boleróval induló és négy gitárost foglalkoztató nagyívű concerto, az Andalúz-koncert.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.