Azonnali hívás
Bartók Konzi - Új Zene

Bartók Konzi - Új Zene

A Bartók konzi kortárszenei műhelyének koncertje
Jegyet veszek
2023/04/28
Péntek
17:00 - 18:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Ismeretterjesztés
Különleges programjaink
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
Az Új Zene Projekt stábja
Romos Zsolt
Holló Aurél
Götz Nándor
vezényel
Dobszay-Meskó Ilona
műsorvezető
Molnár Szabolcs

Bartók Konzi - Új Zene

A Bartók Konzi - Új Zene elmúlt évekbeli hangversenyein a XX. és XXI. század jelentős alkotóin kívül az iskola tanárainak, sőt diákjainak kompozíciói is elhangzottak. A hagyományos koncertformátumok mellett rendszeresen helyet kapnak kísérleti produkciók is; ilyenek Götz Nándor audiovizuális műhelyének és kreatív zenés színházának előadásai. A szervezők fontosnak tartják, hogy minél nagyobb számban vonjanak be növendékeket a különböző programokba, melyek aztán egy tavaszi projektnap keretében hangzanak el.

A Zene Házában rendezett koncert műsorában Dukay Barnabásnak a legendás Új Zenei Stúdió tagjának, a Konzi tanárának, Dobszay-Meskó Ilonának, és a fiatalabb generációhoz tartozó Tornyai Péternek darabjai mellett részletek hangzanak el Bartók Béla pedagógiai célú zongoraciklusából, a Mikrokozmosz-ból, Soós András vonószenekari átiratában. De nem maradhat el a kísérletezés sem: a Ligeti György kompozícióiból elhangzó részleteket soundpainting-kommentárok* követik.

 

*A hangfestés (soundpainting) az ezredfordulón megjelent zenei játék. A karmester kézjelek segítségével hangfajták, tempó és dinamika utasításait jelzi a muzsikusoknak. Továbbfejlesztett kīsérletünkben most Ligeti György zenei gondolatai kerülnek a palettára, melyekkel izgalmas hangképet festhetünk.

Jegyet veszek

Jegyárak

1 800 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: