Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Bill Laurance (UK) & Michael League (USA): Where You Wish You Were

A Snarky Puppy-alapítók duókoncertje
Jegyet veszek
2024/02/16
Péntek
19:30 - 21:15
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
zongora
Bill Laurance
bőgő, oud
Michael League

TELTHÁZ - Bill Laurance (UK) & Michael League (USA): Where You Wish You Were

Michael League és Bill Laurance nevének puszta említése azonnal a Snarky Puppyt juttattja a zenerajongók eszébe. A nemrégiben a Wembley Arenát is megtöltő, Magyarországon is népszerű fúziós jazz formáció két kulcstagja 2023-ban, húsz év barátság után adta ki első közös duólemezét, és persze alaposan el is térnek a főzenekar világától ebben az akusztikusabb, finomabb megszólalásban, amit február 16-án egészen intim közelségből lehet átélni a Zene Házában. A koncert előtt rövid, angol nyelvű beszélgetés lesz a fellépőkkel, kérdez: Severinghaus Artemisz, a Zene Háza zenepedagógiai csoportvezetője.

Immár közel húsz éve, hogy a dél-kaliforniai születésű basszusgitáros/multiinstrumentalista Michael League megalapította a világszerte elismert, négyszeres Grammy-díjas kollektívát. Ami a londoni származású Bill Laurance billentyűst illeti, ő majdnem olyan régóta részese ennek a kalandnak. Tehát az a tény, hogy League és Laurance 2023-ban kiadták a Where you Wish you Were című első közös duóalbumukat, logikus fejleménynek, de egyben meglepetésnek is tűnik.

League egészen más szerepet játszik itt, mint a Snarky Puppyban. Elsősorban oud-on és más akusztikus pengetős hangszereken zenél. Laurance-szal közös, és szólóban jegyzett szerzeményeik a sajátosan megszólaltatott oud miatt arab jazzes színeket is hordoznak, de az ECM stílusú, finomabb jazz is jó fogódzó a megszólaláshoz. Mindketten nagyon várták már, hogy valami egészen váratlanba kezdjenek. Régóta várt alkalom ez a számukra, hogy a kapcsolatukban rejlő meghittség, törékenység és tisztaság feltárásra jusson. A görög gyökerű League a görög és török népzenével is szoros kapcsolatot ápol, játékának különlegessége, hogy a hangszeren autodidakta módon fejleszti magát, mentora, a nagyszerű örmény-amerikai zenész, Ara Dinkjian is ragaszkodott ahhoz, hogy formális, hagyományos tanulmányok nélkül folytassa az ouddal való kapcsolatát. Amit a Zene Házában is megcsodálhatunk, miközben Bill Laurance a zongora finom megszólaltatására törekszik majd. Snarky Puppy-rajongóknak kihagyhatatlan, mindenki másnak erősen ajánlott élmény várható.

Jegyet veszek

Jegyárak

9 500 Ft 11 500 Ft

Early bird jegyár:9 500 Ft
Normál jegyár: 11 500 Ft

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: