Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - DOME_LIVE 024 A kék vércse

Minden jegy elkelt
2024/06/05
Szerda
19:00 - 20:00
Hangdóm
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Film
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

TELTHÁZ - DOME_LIVE 024 A kék vércse

Alakulásának 20. évfordulójára egyedülálló térhatású filmet készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kékvércse-védelmi Munkacsoportja, amelyet a Zene Háza Hangdómjában, ezen a háromdimenziós, térhatású vásznon lehet a leghatásosabb módon megjeleníteni.

Az MMTE Angolában, a világ legnagyobb ragadozó madár éjszakázó helyén forgatott a National Geographic megbízásából, ahol a kék vércsék világállománya gyülekezik az Európa felé tartó vándorút megkezdése előtt. A Magyarországon fokozottan védett faj gyülekező helyére a madarakra erősített mini jeladók segítségével jutottak el a kutatók. A háromdimenziós rövidfilm vetítését kiegészíti egy, a projektet röviden bemutató ismeretterjesztő tartalom is a félgömb alakú kupola vásznán, az afrikai lüktetést pedig az expedíció során készült válogatott természetfotók teszik teljessé. A DOME_LIVE-premier során lehetőség lesz az alkotókat, illetve az expedíció résztvevőit kérdezni.

A premiert követően a film két hétig, napi két vetítéssel lesz megtekinthető a Hangdómban, és ezen időszak alatt az expedíciót bemutató fotókból egy kiállítás is látható a Zene Háza kiállítási szintjén, a -2 emeleten.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: