Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Macskafogó – Budapest Orchestra Project feat. Jazzation

Filmvetítés élőzenével Deák Tamás emlékére
Minden jegy elkelt
2024/05/02
Csütörtök
17:00 - 18:45
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Film
Jazz
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
Budapest Orchestra Project
Művészeti vezető és vezényel
Tompa Ábel
-------------------------------------------
Jazzation
énekesek
Várallyay Katus
Bolyki Sára
Kanizsa Gina
Bolyki Barnabás
Homor Máté

TELTHÁZ - Macskafogó – Budapest Orchestra Project feat. Jazzation

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenés vetítése Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation acappella együttes előadásában. A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, emblematikus dalokkal – kihagyhatatlan délutáni matinéelőadás az egész család számára!

A nemrég elhunyt Deák Tamás zeneszerző-karmester születésének 96. évfordulója lesz 2024. április 27-én: a Budapest Orchestra Project és a Jazzation közös Macskafogó-előadása a magyar rajzfilmkészítés nagyszerű alakjaira, most különösképpen az Ő munkásságára szeretné felhívni a figyelmet. Az eredeti szinkronnal vetített rajzfilm közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert méltó emléket állít Deák Tamásnak. Hatalmas és gazdag életművének - amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai - kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek koncerttermi életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti, jazztörténeti pillanat. A rajzfilm - amelyből több generáció idéz rendszeresen - zeneileg is igazi remekmű, így Tompa Ábel és Várallyay Katus tudták, hogy együtteseikkel leghőbb vágyuk az élőzenés vetítés megvalósítása.

A Budapest Orchestra Project big bandet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt., producer: Várallyay Katus, zenei vezető: Tompa Ábel, technikai munkatársak: Bobák Bence, Rácz István, produkciós konzulens: Deák András.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: