Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Macskafogó – Budapest Orchestra Project feat. Jazzation

Filmvetítés élőzenével Deák Tamás emlékére
Minden jegy elkelt
2024/05/02
Csütörtök
19:30 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Film
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
Budapest Orchestra Project
Művészeti vezető és vezényel
Tompa Ábel
-------------------------------------------
Jazzation
énekesek
Várallyay Katus
Bolyki Sára
Kanizsa Gina
Bolyki Barnabás
Homor Máté
-------------------------------------------
Beszélgetés résztvevői
rajzfilmrendező
Ternovszky Béla
karmester
Deák András
karmester
Tompa Ábel
hangmérnök
Bobák Bence
a beszélgetést moderálja
Várallyay Katus

TELTHÁZ - Macskafogó – Budapest Orchestra Project feat. Jazzation

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenésvetítése Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation acappella együttes előadásában. A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, emblematikus dalokkal – kihagyhatatlan este, amelyet egy rövid beszélgetés vezet fel a film és az előadás készítőivel! 

Az előadást megelőző beszélgetésen részt vesz: Ternovszky Béla rajzfilmrendező, a Macskafogó rendezője, Deák András karmester, Deák Tamás zeneszerző fia, a Macskafogó élőzenés filmvetítés produkciós konzulense, Gayer Ferenc, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, a Deák Big Band egykori tagja,Tompa Ábel karmester, a Budapest Orchestra Project vezetője, a Macskafogó élőzenés filmvetítés zenei vezetője, Bobák Bence hangmérnök, a Macskafogó élőzenés filmvetítés hangsávjainak restaurátora. A beszélgetést vezeti Várallyay Katus énekes, kulturális menedzser, a Macskafogó élőzenés filmvetítés producere.

A nemrég elhunyt Deák Tamás zeneszerző-karmester születésének 96. évfordulója lesz 2024. április 27-én: a Budapest Orchestra Project és a Jazzation közös Macskafogó-előadása a magyar rajzfilmkészítés nagyszerű alakjaira, most különösképpen az Ő munkásságára szeretné felhívni a figyelmet. Az eredeti szinkronnal vetített rajzfilm közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert méltó emléket állít Deák Tamásnak. Hatalmas és gazdag életművének - amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai - kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek koncerttermi életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti, jazztörténeti pillanat. A rajzfilm - amelyből több generáció idéz rendszeresen - zeneileg is igazi remekmű, így Tompa Ábel és Várallyay Katus tudták, hogy együtteseikkel leghőbb vágyuk az élőzenés vetítés megvalósítása.

A Budapest Orchestra Project big bandet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt., producer: Várallyay Katus, zenei vezető: Tompa Ábel, technikai munkatársak: Bobák Bence, Rácz István, produkciós konzulens: Deák András.


 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: