Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Muzsikusok kávéháza: Bangó János és zenekara

Muzsikusok kávéháza #16
Minden jegy elkelt
2024/05/14
Kedd
19:00 - 21:00
Kávézó
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
Bangó János és zenekara
sorozatszerkesztő
Éri Márton

TELTHÁZ - Muzsikusok kávéháza: Bangó János és zenekara

A Magyar Zene Háza kávézójában útjára indult Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Ezúttal cigányzenés kávéházi muzsikálására mutat példát Bangó János és zenekara estje. Bangó János 16 éves korában felvételt nyert a világhírű Rajkó Zenekarba, tagja volt a 100 Tagú Cigányzenekarnak. Tanulóévei után, 19 éves korában megalapította a saját zenekarát. A Muzsikusok Kávéháza szellemiségéhez hűen, a koncert helyszínén, a Zene Háza Trilla éttermében lehetőség van vacsorázásra és italfogyasztásra is.

Bangó János kiváló prímás, 1988. január 25-én született Budapesten, egy három gyermekes, mindkét szülői részről neves muzsikus dinasztia első szülött gyermekeként. Édesapja id. Bangó János, aki bár nem lett zenész, de felmenői mindegyike neves muzsikus volt. Édesanyja Sarkadi Mariann, aki szintén neves muzsikus család sarja. Hatéves korában kezdte meg tanulmányait a Zeneiskolában, később művészeti képzésekben vett részt. 16 éves korában felvételt nyert a világhírű Rajkó Zenekarba, ahol két évet töltött el, és ahol a legkiválóbb pedagógusok és művészek keze alatt sajátíthatta el a szakmai tudását. Ezen kívül tanítómestere volt még Horváth Dezső és Vadászi Gyula is. Ezt követően közel egy évig volt tagja a Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekarnak, melynek tagjaként bejárta Európa szinte minden országát. Tanulóidejét a kiváló prímás, Lakatos Miklós zenekarában töltötte a Márványmenyasszony Étteremben, ahol három éven át játszott. Egy évig volt segédprímas id. Sárközi Lajos zenekarában a Kárpátia Étteremben, valamint játszott Csicsó József zenekarában is tanuló prímásként. Tanuló évei alatt muzsikált még a Kulacs Étteremben, a Royal Szállóban és az Aquincum Hotelben is. Ezt követően, 19 éves korában megalapította a saját zenekarát, mely formációval 10 éven keresztül muzsikált a Fekete Holló Étteremben, s mellyel azóta is számtalan felkérésnek tesz eleget.

A formáció tagjai: Csík Sándor, Ökrös László (Jata), Ónodi László (Fiszisz), Bangó Ernő (Kis Cérna). A Művész 2012 óta a Kempinski Szálló állandó prímása volt, egészen a COVID-időszakig. 2021-2022-ben a Hotel CLUB Tihany szálló zenekarvezetője. Számos lemez-, rádió- és tévéfelvételt tudhat magáénak, illetve rendszeres vendége a Dankó Rádiónak. 2019-ben a Prímasverseny I. helyezettje lett.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: