Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Muzsikusok kávéháza: Mida Oszkár

Muzsikusok kávéháza #15
Jegyet veszek
2024/04/09
Kedd
19:00 - 21:00
Étterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Jazz
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Muzsikusok kávéháza: Mida Oszkár

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére. Ezúttal a bárzongoristák kávéházi muzsikálására mutat példát Mida Oszkár estje.

Mida Oszkár a műfajt Csonka Emil és Szirmai Zoltán kiváló zongoristáktól sajátította el. Számos zenekarban és formációban működött közre 25 éves pályafutása során. A szakma krémjével, neves zenészekkel dolgozott együtt Európában és Ázsiában. Részt vett a 2011-es Országos Bárzongorista Versenyen, ahol dobogós lett. A magyar bárzongoristákat képviselve fellépett a milánói világkiállításon. A legelegánsabb szállodák és dunai hajók állandó zongoristája. Hitvallása, hogy a magyar bárzongorista hagyományt népszerűsíteni kell, amely oly sok kiváló előadóval, zeneszerzővel, dalszövegíróval dicsőséget szerzett az országnak.

Vendégeinket welcome drink-el várjuk, és a Muzsikusok Kávéháza szellemiségéhez hűen, a koncert helyszínén lehetőség van vacsorázásra és italfogyasztásra is.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: