Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Muzsikusok kávéháza: Salasovics Norbert és zenekara

Muzsikusok kávéháza #12
Minden jegy elkelt
2024/01/09
Kedd
19:00 - 21:00
Étterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Muzsikusok kávéháza: Salasovics Norbert és zenekara

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére.

A Muzsikusok Kávéháza szellemiségéhez hűen, a koncert helyszínén lehetőség van vacsorázásra és italfogyasztásra is.

Ezúttal Salasovics Norbert és zenekara idézi a kávéházi muzsikálást. A sorozat szerkesztője Éri Márton népzenész, kultúrantropológus.

Salasovics Norbert hegedűs zenei tanulmányait ötéves korában kezdte a Molnár Antal Zeneiskolában, ahol egészen 13 éves koráig járt, aztán a Bartók Béla konzervatóriumban folytatta, ahonnan már számos versenyen is részt vett. A Koncz János hegedűversenyen és a balatonfüredi prímásversenyen is kiemelkedően szerepelt. Innentől kezdve Magyarországon és külföldön (Svájctól Németországon át Olaszországig és tovább) is rendszeresen koncertezett. Itthon több étteremben is zenélt, jelenleg a Váci utcai Nagy Fa-tál Konyhája étteremben játszik minden este négytagú zenekarával, amelynek rajta kívül Salasovics Dezső hegedűs, Bangó László cimbalmos és Szűcs György nagybőgős a tagja.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: