Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Ostinato – Autizmus világnapja

Regisztráció
2023/04/02
Vasárnap
14:00 - 16:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Ismeretterjesztés
Koncertbeszélgetés
Könyvtári esemény
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
fellépő együttes
Színes kotta zenekar és kórus

TELTHÁZ - Ostinato – Autizmus világnapja

Ostinato-t játszani azt jelenti, változtatás nélkül, szakadatlanul ismételni – ez sok autizmus spektrumzavarral élő mindennapi működésére is igaz. A zene mégis képes kibillenteni ebből, zenélés közben a rugalmatlanság alkalmazkodássá, a kötöttség szabad önkifejezéssé, a kommunikációs és társas helyzet okozta nehézségek pedig új kapcsolatokká, kapcsolódásokká képesek alakulni.

Az autizmus világnapján azt próbáljuk bemutatni, hogy mi is pontosan ez a rendkívüli kapcsolat a zene és az autizmus között. Elsőként az aulában a budapesti Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon autista tanulói adnak bepillantást abba, hogyan is működik egy ún. színes kotta zenekar kórussal kiegészülve, majd a Multimédiás Könyvtár és Klubban az egyéni gyerekfellépők műsora következik. Ezt követően ugyanitt szakmai kerekasztal beszélgetés veszi kezdetét, mely során szakemberek, szülők és érintettek járják körül a zene és autizmus spektrumzavar kapcsolatának kérdéskörét.

A 14:00 órás aulakoncert mindenki számára nyitott és ingyenes, míg a Multimédiás Könyvtárban az egyéni fellépők koncertje és a kerekasztal beszélgetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Közlemény

Kedves Vendégeink!
Az Autizmus világnapja alkalmából rendezett Koncert és konferencia érzékeny jellegére való tekintettel az esemény napján, 2023. április 2-án 13:30 és 14:30 között a Magyar Zene Háza meghirdeti a Csend Óráját, mely során a Házban tartózkodó vendégeinket arra kérjük, hogy tartózkodjunk a hangos beszédtől, megnyilvánulásoktól.
Együttműködésüket köszönjük!

Regisztráció

Jegyárak

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Elmentem a naptárba: