Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Simon Izabella: HANG-SZÍN-KÉP

Klasszikus zenei koncert és játék
Minden jegy elkelt
2024/03/09
Szombat
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek 6+
Típus:
Családi
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

zongora, műsorvezető, szerkesztő
Simon Izabella
zongora
Várjon Dénes
szoprán
Mondok Yvette
hegedű
Langer Ágnes
gordonka
Szabó Ildikó
fuvola
Győri Noémi
rajz
Várjon Liána

Simon Izabella: HANG-SZÍN-KÉP

Simon Izabella rendszeres vendége a legnagyobb európai koncerttermeknek, zongoraművészként az egész világot bejárta már. Azonban sosem feledkezett meg az általa egyik legfontosabbnak vélt közönségéről, a gyerekekről. Számukra hosszú évek óta ad ismeretterjesztő koncerteket, ahol külön hangsúlyt fektet zene és képzőművészet kapcsolatának bemutatására, a közönség aktív bevonására, valamint a zongora, illetve az azt kísérő hangszerek bemutatására. Kossuth-díjas férjével, Várjon Dénessel gyakran adnak közös koncertet, kiemelt szerepet szánva a négykezesek sajátos világának. Nagyszerű művészekkel kiegészülve a klasszikus zene legnemesebb arcát mutatják be ezen a koncerten, a legfiatalabb közönségnek. Saját szavaival így ír erről:

Minden gyerek ,,összművész”, hiszen a zene, a rajz, a tánc, a mesék, a versek hozzátartoznak a mindennapjaikhoz, melyek által mindennap jut szerep a fantáziájuk játékának is. Ezért minden előadásomon más és más alaptörténetet körbejárva egy olyan világot teremtek meg a gyerekek számára, melyben ugyanezek a jelenségek a művészet nyelvén szólnak hozzájuk, az otthonosság érzetét hozva a koncertterembe, bevonva őket ebbe a hihetetlen varázsvilágba, ahol az interakció által nincsen választóvonal a színpad és a közönség között. Miközben a ,,Varázsvásznon” a képzőművészet egy-egy remeke jelenik meg, a színpadon egy meseillusztráció is megszületik az előadás nyomán. Ami a zenei anyagot illeti, Farkas Ferenc zeneszerző Gyümölcskosár-sorozatából bújnak elő Weöres Sándor kedves versei a „Bóbita” és a „Kőbéka” dal formájában. Ravel négy kézre komponált művei közül „Csipkerózsika” kel táncra pavanejával, és megjelenik „Csúnyácska, a pagodák császárnője” is. Az előadás végén pedig „A Kis Piros Hegedű és a Nagy Gonosz Cselló” történetét meséljük el, mely zenés-mese formájában az Oscar-díjas Anne Dudley, és a világhírű csellista, Steven Isserlis tollából született.

A kurátori hétvége alatt Simon Izabella és Várjon Dénes kislánya, Várjon Liána alkotásai tekinthetők meg az Előcsarnokban. Liána a festészettel és rajzolással egyelőre autodidakta módon foglalkozik, kedvenc kikapcsolódása a zene hallgatása közbeni festés.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 900 Ft

3 éves kor felett jegy megváltása szükséges.

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: